Σπιτικές θεραπείες για να εξαφανίσετε τα μαύρα στίγματα


Σπιτικές θεραπείες για τα μαυρα στίγματα

Είναι δελεαστικό να πιέζετε τα μαύρα στίγματα, αλλά αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ουλές. Ακολουθούν πέντε καλύτερες σπιτικές θεραπείες για να απαλλαγείτε από τα μαύρα στίγματα με φυσικό τρόπο.

Τα μαύρα στίγματα είναι ένα κοινό δερματικό πρόβλημα και ένα από τα πιο επίμονα συμπτώματα ακμής. Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι τα μαύρα στίγματα προκαλούνται από τη βρωμιά. Αυτό δεν είναι αλήθεια. Τα μαύρα στίγματα προκαλούνται από τη συσσώρευση σμήγματος που προκαλεί την απόφραξη των θυλάκων των τριχών σας. Είναι δελεαστικό να τρυπάτε ή να πιέζετε τα μαύρα στίγματα, αλλά αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ουλές. Μπορεί να βρείτε διάφορες κρέμες, πίλινγκ και μάσκες για να αφαιρέσετε τα μαύρα στίγματα, αλλά δεν είναι πολύ αποτελεσματικές και μπορεί να περιέχουν και βλαβερές χημικές ουσίες. Αντ' αυτού, στραφείτε στην κουζίνα σας για απλές σπιτικές θεραπείες για να απαλλαγείτε από τα μαύρα στίγματα με φυσικό τρόπο. Παρακάτω θα βρείτε 5 αποτελεσματικές φυσικές θεραπείες που μπορούν να σας βοηθήσουν να αποτρέψετε την επανεμφάνιση των μαύρων στιγμάτων.


Δες κι αυτο: Μάσκα από ασπράδι αυγού

Τα καλύτερα σπιτικά έλαια προσώπου για το βράδυ




Άμυλο καλαμποκιού και ξύδι

Ανακατέψτε άμυλο καλαμποκιού σε ξύδι για να σχηματίσετε μια παχύρευστη πάστα. Εφαρμόστε αυτή την πάστα στην περιοχή που υπάρχουν τα μαύρα στίγματα. Αφήστε το για 15-20 λεπτά. Ξεπλύνετε πρώτα με ζεστό νερό και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε κρύο νερό ή ένα παγάκι για να κλείσετε τους πόρους. Ενώ το άμυλο καλαμποκιού βοηθά στην απορρόφηση της περίσσειας λιπαρότητας, το ξύδι θα μειώσει τον αποχρωματισμό που προκαλούν τα μαύρα στίγματα. Εφαρμόστε αυτή την κρέμα δύο-τρεις φορές την εβδομάδα.


Μέλι

Η εφαρμογή του μελιού δεν είναι μόνο αποτελεσματική στην αφαίρεση των μαύρων στιγμάτων, αλλά θα ενυδατώσει και θα καταπραΰνει το δέρμα σας. Καθαρίστε, και στεγνώστε το πρόσωπό σας. Απλώστε ακατέργαστο μέλι σε όλο το πρόσωπό σας. Αφήστε το να δράσει για 20 λεπτά και ξεπλύνετε με ζεστό νερό. Μπορείτε να το χρησιμοποιείτε στο δέρμα καθημερινά. Η εφαρμογή μάσκας από ασπράδι αυγού και μέλι είναι επίσης ένας αποτελεσματικός τρόπος για να απαλλαγείτε από τα μαύρα στίγματα. Θα κάνει επίσης το δέρμα σας να λάμψει.


Χυμός λεμονιού

Ο χυμός λεμονιού είναι ένα φυσικό στυπτικό. Η εφαρμογή χυμού λεμονιού στο πρόσωπό σας μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του δέρματος και στον καθαρισμό των μαύρων στιγμάτων. Χρησιμοποιώντας μια μπατονέτα, εφαρμόστε φρέσκο χυμό λεμονιού σε καθαρό δέρμα, εστιάζοντας στην περιοχή των μαύρων στιγμάτων, τη νύχτα. Αφήστε το όλη τη νύχτα και ξεπλύνετε το πρωί με ζεστό νερό. Δοκιμάστε αυτή τη θεραπεία για μια εβδομάδα. Αν όμως έχετε ξηρό δέρμα, προσθέστε ελαιόλαδο στο χυμό λεμονιού. Χρησιμοποιήστε επίσης μια ενυδατική κρέμα μετά το ξέπλυμα.


Μαγειρική σόδα

Έχετε ακούσει για το scrub με μαγειρική σόδα για τα μαύρα στίγματα; Όσοι το έχουν δοκιμάσει μπορούν να σας πουν πόσο αποτελεσματικό είναι. Αυτή η σπιτική θεραπεία στεγνώνει τα μαύρα στίγματα, αλλά και φωτίζει το δέρμα. Απλά ρίξτε μερικές σταγόνες νερό στη μαγειρική σόδα και τρίψτε την απαλά στις πληγείσες περιοχές. Ξεπλύνετε με ζεστό νερό.


Κουρκουμάς

Ο κουρκουμάς έχει αντιβακτηριακές, αντιμυκητιασικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, οι οποίες μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην απομάκρυνση των μαύρων στιγμάτων. Προσοχή - ο κανονικός κουρκουμάς μπορεί να λεκιάσει το δέρμα. Έτσι, χρησιμοποιήστε τον κουρκουμά kasturi. Ανακατέψτε μία κουταλιά της σούπας κουρκουμά kasturi με μία κουταλιά της σούπας νερό ή λάδι καρύδας για να σχηματίσετε μια πάστα. Εφαρμόστε αυτή την πάστα στο πρόσωπό σας και αφήστε την για 10 έως 15 λεπτά πριν την ξεπλύνετε.

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη