Κατασκευή δωρεάν blog - Δημιουργία Blog, Οι καλύτερες πλατφόρμες Blogging

 Οι δωρεάν ιστοσελίδες blogging έχουν κάνει μεγάλη πρόοδο τα τελευταία χρόνια και είναι πλέον ευκολότερο από ποτέ να δημιουργήσετε ένα δωρεάν blog για να μοιραστείτε τα χόμπι σας, να εκφράσετε τις απόψεις σας ή ακόμη αν σκέφτεστε πιο σοβαρά να βγάλετε αρκετά χρήματα.


Αυτές οι δωρεάν ιστοσελίδες blogging απευθύνονται σε ερασιτέχνες bloggers. Τα blogs δημιουργούνται και διαχειρίζονται διαδικτυακά και φιλοξενούνται στους διακομιστές της πλατφόρμας. Αν θέλετε να δημιουργήσετε ένα self-hosted blog, η  έκδοση του WordPress.org είναι μια εξαιρετική επιλογή, με απόλυτη ευελιξία, υποστήριξη για plugins και όσο αποθηκευτικό χώρο επιτρέπει το πακέτο φιλοξενίας σας.



    Η συμβουλή μου είναι αν θέλετε να δημιουργήσετε ένα επαγγελματικό blog να δώσετε κάποια χρήματα για domain και hosting,


    Παρακάτω υπάρχει μια λίστα με τις καλύτερες πλατφόρμες που μπορείτε να κατασκευάσετε δωρεάν blogs ενώ έχετε τη δυνατότητα αν θέλετε πληρώνοντας κάποια χρήματα το μήνα να ανεβείτε επίπεδο.


    Kατασκευή δωρεάν blog, οι καλύτερες πλατφόρμες που υπάρχουν.


    Κατασκευή δωρεάν blog Wordpress



    WORDPRESS

     Κατασκευή δωρεάν Blog Wordpress.

    Αν θέλετε να μοιραστείτε τις ιδέες σας, να ξεκινήσετε μια επιχείρηση ή να διευθύνετε ένα κατάστημα, μπορείτε να τα κάνετε στο WordPress.com. Μπορείτε να δοκιμάσετε δωρεάν ή να αγοράσετε ένα πακέτο. 

    Αν το σκοπός σας είναι να κερδίσετε χρήματα από το ιστολόγιο σας με οποιονδήποτε τρόπο, η δωρεάν έκδοση WordPress.com θα σας εμποδίσει να το κάνετε αυτό. Μπορείτε να το κάνετε όμως αγοράζοντας ένα πακέτο με 5 ευρώ το μήνα, τα οποίο περιλαμβάνει την καλύτερη φιλοξενία και ένα δωρεάν domain για ένα χρόνο.


    Το wordpress.org δεν είναι δωρεάν. Είναι μια πλατφόρμα που τα τελευταία χρόνια έχει ξεπεράσει κατά πολύ το blogger γιατί έχει αμέτρητα addons με τα οποία μπορείτε να ελέγξετε την ιστοσελίδα σας και τις αναρτήσεις σας αν βρίσκονται σε καλή κατάσταση από άποψη seo. Η δημιουργία blog εκεί είναι ότι καλύτερο.


    Δημιουργία δωρεάν blog blogger



    BLOGGER

    Δημιουργία δωρεάν Blog Στο Blogger.

    To Blogger είναι μία αμερικάνικη εφαρμογή διαχείρισης περιεχομένου (CMS). Είτε θέλετε να μοιραστείτε τις γνώσεις σας, τις εμπειρίες σας ή τα τελευταία νέα, δημιουργήστε ένα μοναδικό και όμορφο blog δωρεάν, με την κατάληξη blogspot.com όπως ακριβώς είναι και το δικό μου. Φυσικά μπορείτε να αγοράσετε domain με λίγα χρήματα και να έχετε μια καλύτερη διεύθυνση. Προσωπικά για εμένα είναι το καλύτερο για την κατασκευή δωρεάν blog.

    Το καλύτερο για. όσους θέλουν να γράφουν και δεν ενδιαφέρονται να έχουν δικό τους ιστότοπο.


    Το Blogger είναι ένας από τους παλαιότερους ιστότοπους δωρεάν ιστολογίων, αν και η δημοτικότητα του έχει μειωθεί τα τελευταία χρόνια.


    Είναι η καλύτερη λύση για προσωπικά ιστολόγια, αλλά δεν είναι το καλύτερο για επαγγελματική χρήση. Λειτουργεί ακριβώς όπως και οι άλλες πλατφόρμες που φιλοξενούνται: πρέπει πρώτα να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό για να το χρησιμοποιήσετε. Αφού τον δημιουργήσετε (κάτι που είναι απλό), πρέπει να επιλέξετε ένα από τα προεπιλεγμένα θέματα και μπορείτε να αρχίσετε να γράφετε τις σκέψεις σας.


    Ο Blogger διαθέτει αρκετά πρότυπα για να διαλέξετε, το καθένα από τα οποία παρέχει διαφορετικά εργαλεία, ενώ αν θέλετε κάτι πιο επαγγελματικό  υπάρχουν χιλιάδες στο internet τα οποία μπορείτε να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε. Το καλύτερο είναι ότι μπορείτε να βάλετε διαφημίσεις adsense σε οποιοδήποτε σημείο θέλετε. 

    Στο τέλος του άρθρου μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για τη δημιουργία δωρεάν blog στο blogger.


    Δημιουργία blog στο Tumblr


    Δημιουργία blog στο Tumblr

    Καλύτερα για όσους ασχολούνται με πιο σύντομο περιεχόμενο, επικεντρωμένο σε εικόνες και δεν χρειάζονται καμία λειτουργικότητα "κανονικού blog".


    Το Tumblr είναι καθαρά για προσωπική χρήση και δεν είναι λύση αν θέλετε να φτιάξετε μια διαδικτυακή επιχείρηση. Είναι απλοϊκό, προσφέρει βασικές επιλογές παραμετροποίησης και, όπως είπα και προηγουμένως, έχει περισσότερο μια ατμόσφαιρα κοινωνικής δικτύωσης.


    Παρά το γεγονός ότι δεν είναι κατασκευασμένο για επιχειρήσεις, σας επιτρέπει να εμφανίζετε διαφημίσεις στη σελίδα σας για να κερδίσετε χρήματα.

    Δείτε κι αυτο:

    Κατασκευή blog στο Tumblr




    Δημιουργία Blog στο Medium.

    Medium


    Αν θέλετε να αποφύγετε το άγχος που ;έχει η δημιουργία blog και η φιλοξενία του, το Medium είναι το κατάλληλο για να ξεκινήσετε το δικό σας δωρεάν blog


    Ξεκίνησε από τον συνιδρυτή του Twitter και προσελκύει περισσότερους από 170 εκατομμύρια αναγνώστες σε όλο τον κόσμο. Πολλές μεγάλες εταιρίες κάνουν καθημερινά δημοσιεύσεις στο Medium για να αυξήσουν την επισκεψιμότητα στην κύρια ιστοσελίδα τους.


    Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τη λειτουργία του ιστοτόπου καθώς φιλοξενείτε εντελώς δωρεάν από τους server του Medium και δε χρειάζεται να ασχοληθείτε με τη  βελτιστοποίηση του SEO από μόνοι σας - κάτι που αποτελεί σίγουρα πλεονέκτημα για όσους ξεκινάνε τώρα


    Ωστόσο, οι συντονιστές του θα μπορούσαν ξαφνικά να αφαιρέσουν το περιεχόμενό σας εάν το θεωρήσουν ακατάλληλο ή προσβλητικό. Σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις της πλατφόρμας, όλο το περιεχόμενο πρέπει να είναι επίκαιρο και να μην έχει προσβλητικό περιεχόμενο από οποιαδήποτε άποψη. Σε περίπτωση που το ιστολόγιο σας καταργηθεί, δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα γι' αυτό. 


    κατασκευή blog στο Wix

    Κατασκευή δωρεάν blog στο Wix

    WIX


    Αν και τα δωρεάν ιστολόγια έχουν τους περιορισμούς τους, το Wix σας επιτρέπει να δημιουργήσετε ένα δωρεάν, το οποίο όμως θα παρουσιάζει διαφημίσεις, Μπορείτε να ανεβείτε επίπεδο για να τις αφαιρέσετε με μόλις 12 ευρώ το μήνα για να έχετε domain, πιστοποιητικό ssl και αποθηκευτικό χώρο. 


    Το Wix είναι μια δωρεάν, απλή και ισχυρή πλατφόρμα δημιουργίας ιστοσελίδων. Είναι μια εξαιρετική επιλογή για μικρά blog και άτομα που θέλουν να ξεκινήσουν μια διαδικτυακή επιχείρηση χωρίς καμία ταλαιπωρία.


    Το καλό με το Wix είναι ότι περιλαμβάνει δωρεάν hosting, οπότε το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ρυθμίσετε τα σχέδια, να διαλέξετε ένα πρότυπο και είστε έτοιμοι. Παρέχει μια ωραία συλλογή δωρεάν και premium θεμάτων και προτύπων για διάφορους σκοπούς, όπως το blogging.


    Για να ξεκινήσετε ένα δωρεάν blog στο Wix, απλώς εγγραφείτε και κάντε μια επιλογή: μπορείτε είτε να αφήσετε το Wix να δημιουργήσει έναν ιστότοπο για εσάς με βάση ένα ερωτηματολόγιο είτε να δημιουργήσετε το blog σας μόνοι σας - το οποίο περιλαμβάνει την επιλογή ενός προτύπου και την οργάνωση των διατάξεων μέσω του επεξεργαστή WYSIWYG. Αν επιλέξετε τη δεύτερη επιλογή, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να βρείτε ένα όμορφο πρότυπο και να αρχίσετε να ρυθμίζετε τα πάντα με τη λειτουργία προεπισκόπησης.


    Μπορείτε να προσθέσετε πολλαπλά στοιχεία στις σελίδες σας, από widgets πολυμέσων μέχρι φόντα, μενού, τυπογραφία, φόρμες, video κ.λπ. Όταν νομίζετε ότι ο ιστότοπος είναι έτοιμος, κάντε κλικ στο κουμπί Δημοσίευση και αρχίστε να γράφετε τις ιστορίες σας στο blog. Μετά τη δημοσίευση, μπορείτε να επιστρέψετε ανά πάσα στιγμή για να επεξεργαστείτε τις αναρτήσεις σας.




    Κατασκευή blog



    Κατασκευή blog - ιστοσελίδας στο blogger.


    πως φτιάχνω blog

    Γεια σας φίλοι μου σήμερα θα σας δείξω όσο καλύτερα και πιο απλά μπορώ πως να φτιάξετε ένα δωρεάν blog στο blogger. (Δημιουργία blog)

    Λοιπόν ας ξεκινήσουμε:

    1) Καταρχήν θα πρέπει να διαθέτουμε ένα λογαριασμό στη google
    Για να φτιάξουμε δωρεάν λογαριασμό στη google πάμε εδώ και πατάμε πάνω δεξιά που λέει εγγραφή.

    δωρεαν blog



    2)Εφόσον έχουμε φτιάξει το λογαριασμό μας και έχουμε δύσει τα απαραίτητα στοιχεία τότε πάμε στο blogger και με τα ίδια στοιχεία κάνουμε είσοδο.

    Κατασκευή blog στον blogger




    Αμέσως θα μας ανοίξει ο πίνακας ελέγχου του blogger και από εκεί θα επιλέξουμε νέο ιστολόγιο.

    πως φτιαχνω δωρεαν blog

    Επιλέγουμε ένα url  ένα όνομα και ένα θέμα για το blog μας.. Προσοχή όμως θα πρέπει να επιλέξουμε ένα όνομα σχετικό με το θέμα του blog μας. Το λινκ που θα διαλέξουμε πρέπει και αυτό να έχει τη λέξη κλειδί μας μέσα.. Ώστε να μας βοηθήσει να ανέβουμε ψηλά στις μηχανές αναζήτησης. Δείτε την εικόνα για να καταλάβετε

    Δημιουργία blog



     Το ιστολόγιο μας είναι έτοιμο να λειτουργήσει.

    δείτε κι αυτά

    Δημιουργία sitemap page η αλλιώς table of contents
    Δημιουργία 404 page not found στο blogger
    Δημιουργία φόρμας επικοινωνίας σε ξεχωριστή σελίδα


     Δείτε το απλό και γρήγορο βιντεάκι που έφτιαξα για να δείτε την διαδικασία αν κάπου δυσκολευτείτε.




    Κατασκευή blog δωρεάν στο WordPress


     Η δημιουργία blog  στο WordPress.com μπορεί να φαίνεται εκφοβιστική αν είστε νέοι σε αυτόν τον χώρο, αλλά η όλη διαδικασία είναι πολύ απλή. Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα δωρεάν blog μέσα σε λίγα λεπτά σε αυτήν την δημοφιλή ιστοσελίδα φιλοξενίας blog και να αρχίσετε να δημοσιεύετε τα άρθρα σας για να τα βλέπει το κοινό.


    Μεταβείτε στον ιστότοπο WordPress.com

    Επιλέξτε start your website σας στην κεντρική σελίδα του WordPress.


    Κατασκευή Blog Στο Wordpress

    Εγγραφείτε για έναν δωρεάν λογαριασμό WordPress.com. Πρέπει να εισαγάγετε μια έγκυρη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που δεν έχει ήδη χρησιμοποιηθεί. Αν θέλετε μπορείτε να δείτε το άρθρο μου για τη δημιουργία email. Κάντε εγγραφή με ένα καινούριο email ή επιλέξτε continue with google.


    Δημιουργία Blog

    Επιλέγοντας continue with google στο επόμενο βήμα πρέπει να επιλέγουμε ένα domain για το δωρεάν blog μας. Εγώ χάριν του tutorial έδωσα το ίδιο με το πως φτιάχνω blog. posftiaxnoblog.wordpress.com είναι η διεύθυνση. Επέλεξα το δωρεάν domain με την κατάληξη wordpress.com. να επισημάνω πως μπορείτε να αγοράσετε domain με 4 ευρώ το μήνα.


    Μόλις επιλέξουμε το domain μας ανοίγει ο πίνακας ελέγχου του wordpress,


    Πίνακας ελέγχου Wordpress


    Εδώ μας ζητάει να δώσουμε ονομασία στο wordpress blog μας. Οπότε κανουμε κλικ στο "Name your site" και δίνουμε την ονομασία που θέλουμε. Εδώ επίσης μπορούμε να δώσουμε και περιγραφή, εχει επίσης την επιλογή να αλλάξουμε την γλώσσα, να προσθέσουμε λογότυπο, και επειδή είναι ακόμα κρυφό να το αναρτήσουμε στη google ώστε να εμφανίζεται στα αποτελέσματα. Τέλος οποιαδήποτε αλλαγή κάνουμε θα πρέπει να πατήσουμε το Save πάνω δεξιά.


    Διαμόρφωση Blog

     

    Στην αριστερή στήλη του πίνακα ελέγχου αν κάνουμε κλικ πάνω πάνω στο σπιτάκι μπορούμε να κάνουμε προεπισκόπηση του blog.


    Διαγραφή ανάρτησης.

    Θα δούμε πως υπάρχει ήδη μία ανάρτηση με τίτλο "Hello World". Στην καρτέλα posts μπορούμε να τη διαγράψουμε. Αν θέλουμε να κάνουμε μια καινούρια ανάρτηση δεν έχουμε παρά να επιλέξουμε το "Add new post". Ελπίζω να μη δυσκολευτείτε με τη δημιουργία blog στο Wordpress. Θα ακολουθήσουν και άλλα tutorial με θέμα το wordpress.

    Κατασκευή Blog Δημιουργία Blog Δωρεάν Blog

    28 Σχόλια

    Νεότερη Παλαιότερη