Πώς να διαγράψετε εύκολα ένα κλειδωμένο widget στο Blogger

 Θέλετε να αφαιρέσετε ένα ανεπιθύμητο widget από το blog σας, αλλά είναι κλειδωμένο από τον προγραμματιστή του θέματος; Διαβάστε παρακάτω για να δείτε πως θα το καταφέρετε.

Ακολουθήστε προσεκτικά το tutorial, καθώς αν κάνετε κάτι λάθος, μπορεί να χαλάσει οπτικά ο ιστότοπός σας ή να σταματήσει η λειτουργία κάποιων widgets. 


Πριν προχωρήσετε, βεβαιωθείτε ότι έχετε δημιουργήσει ένα αντίγραφο ασφαλείας του θέματος, ώστε να μπορείτε εύκολα να το επαναφέρετε στο αρχικό του, ανεβάζοντας το αρχείο ασφαλείας. 

backup τις αναρτησεις μας και το θεμα μας.

Τώρα μεταβείτε στην Διάταξη και αναζητήστε το κλειδωμένο widget που θέλετε να καταργήσετε. 


Δείτε κι αυτό:

Διαγραφή blog στον blogger



Στην παρακάτω εικόνα, δείχνω πώς να αναγνωρίζετε το κλειδωμένο και το ξεκλείδωτο widget στο Blogger. Αυτά τα widget που σας επιτρέπουν να τα αφαιρέσετε εντελώς είναι τα ξεκλείδωτα.


Πώς να ξεκλειδώσετε τα widget στο Blogger

Όπως βλέπετε στην παραπάνω εικόνα το widget link list είναι κλειδωμένο. Έτσι θα πρέπει να παρέμβουμε στον κώδικα του θεματός μας και να κάνουμε μερικές αλλαγές.


Πώς να ξεκλειδώσετε τα widget στο Blogger.

Θα πρέπει να μεταβείτε στο θέμα και να βρείτε το κλειδωμένο widget. Στο πρότυπο το δικό μου το συγκεκριμένο widget έχει την ονομασία Social icons.

Πώς να ξεκλειδώσετε τα widget στο Blogger



 Έτσι με control + F θα ψάξω να βρω αυτόν τον όρο. Πατώντας enter μου εμφανίζει αμέσως το συγκεκριμένο widget.

Διαγραφή gadget στο blog

Όπως βλέπετε στη παραπάνω εικόνα γράφει locked= 'true'. Θα πρέπει να το αλλάξετε και να το κάνετε 'false'. Αποθηκεύουμε το πρότυπο και πλέον μέσα από τη διάταξη μπορούμε να το διαγράψουμε τελείως.

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη