Τα καλύτερα σπιτικά έλαια προσώπου για το βράδυ

Λαδακια προσωπου για νεανικη επιδερμίδα


 Πόσα ξοδεύετε το μήνα σε ακριβά προϊόντα περιποίησης προσώπου; Τι θα λέγατε αν τα φτιάχνατε στο σπίτι με σχεδόν το μισό κόστος. Δοκιμάστε τις παρακάτω συνταγές με λάδιa προσώπου για ένα λαμπερό και νεανικό δέρμα.

Τα έλαια προσώπου έχουν γίνει πολύ δημοφιλή τα τελευταία χρόνια, αλλά πολλοί ανησυχούν για τη χρήση τους στο δέρμα τους, καθώς πιστεύουν ότι το λάδι θα φράξει τους πόρους του δέρματος και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ακμή και άλλα προβλήματα που σχετίζονται με το δέρμα. Δεν είναι όμως όλα τα έλαια κακά για το δέρμα σας!  Δεν μπορούν όλα τα έλαια να προκαλέσουν προβλήματα ακμής! μερικά από αυτά μπορούν επίσης να καταπολεμήσουν τα μικρόβια που προκαλούν ακμή.


Η επιδερμίδα μας χρειάζεται στην πραγματικότητα μασάζ με έλαια προκειμένου να σχηματίσει ένα προστατευτικό στρώμα για το δέρμα, και σε αυτό προστίθενται και πολλά άλλα οφέλη ομορφιάς. Τα έλαια μπορούν να μαλακώσουν το κουρασμένο δέρμα και να το κάνουν να δείχνει φρέσκο, να αφαιρέσουν τις λεπτές γραμμές, μπορούν να λειτουργήσουν ως η καλύτερη λύση κατά της γήρανσης και να σβήσουν τις σκούρες κηλίδες και τις ατέλειες. Όσοι από εσάς παλεύετε με την ακμή ή/και το λιπαρό δέρμα, θα εκπλαγείτε όταν μάθετε ότι η χρήση του σωστού μείγματος ελαίων μπορεί πραγματικά να ωφελήσει το δέρμα σας.


Ακολουθούν 5 DIY συνταγές για ορούς με λάδι νύχτας για αντιγήρανση, ακνεϊκό δέρμα, μαύρα στίγματα και πολλά άλλα.


Διαβάστε κι αυτό

θεραπείες για τα μαύρα στίγματα

Ασπράδι αυγού για τα μαύρα στίγματα

1.Ορός βιταμίνης C για αντιγήρανση

Αυτό το έλαιο είναι καταλληλότερο για το δέρμα που έχει χάσει την ελαστικότητα και τη σφριγηλότητά του. Αυτό το σπιτικό θαυματουργό έλαιο βοηθά το δέρμα σας να καταπολεμήσει τις ατέλειες και τα βακτήρια που προκαλούν ακμή και τα προβλήματα γήρανσης του δέρματος.


Πώς να το φτιάξετε: 


Σε ένα μπολ, αναμείξτε μισή κουταλιά της σούπας από κάθε ένα από το έλαιο βιταμίνης C, το τζελ αλόης βέρα, το έλαιο βιταμίνης Ε και 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο λιβανιού. Ανακατέψτε όλα τα συστατικά μέχρι να αναμειχθούν καλά. Χρησιμοποιώντας ένα χωνί, μεταφέρετε τον ορό σε ένα μικρό κεχριμπαρένιο μπουκάλι για να μειώσετε την έκθεση στο φως. Εφαρμόστε αυτόν τον ορό ελαίου τη νύχτα. Επίσης, φροντίστε να ξεπλένετε το πρόσωπό σας το πρωί, καθώς αυτό το παρασκεύασμα ελαίου μπορεί να προκαλέσει ευαισθησία όταν εκτίθεται στον ήλιο.


2. Βαθιά ενυδατικό έλαιο προσώπου κατά τη διάρκεια της νύχτας

Ένα εξαιρετικό σπιτικό λάδι προσώπου για τη νύχτα! Αυτό το λάδι λειτουργεί ως το καλύτερο λάδι για κάποιον που υποφέρει από θαμπό ή ξηρό δέρμα. Επίσης, αυτό το μείγμα λαδιού λειτουργεί θαυμάσια για όλους τους τύπους δέρματος.


Πώς να το φτιάξετε:


Σε ένα μπολ, αναμείξτε από μισή κουταλιά της σούπας έλαιο από τριαντάφυλλου, βιολογικό έλαιο αργκάν, έλαιο βιταμίνης Ε (κάψουλες είναι εύκολα διαθέσιμες στην αγορά), μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο της επιλογής σας. Αποθηκεύστε αυτό το μείγμα ελαίων σε ένα γυάλινο μπουκάλι και χρησιμοποιήστε το καθημερινά το βράδυ.


3. Σπιτικός ορός με λάδι για λιπαρό δέρμα

Ας σπάσουμε τον μύθο! Τα έλαια δεν είναι κακά για τα λιπαρά δέρματα. Το μόνο πράγμα που πρέπει να έχετε κατά νου όταν εφαρμόζετε έλαια είναι να βεβαιωθείτε ότι το μείγμα είναι ένα παρασκεύασμα από φυσικά και ψυχρής έκθλιψης - χωρίς χημικά. Δοκιμάστε την παρακάτω συνταγή λαδιών το βράδυ για να καταπολεμήσετε την ακμή και άλλα δερματικά προβλήματα.


Πώς να το φτιάξετε:


Σε ένα μπολ, αναμείξτε από μισή κουταλιά της σούπας λάδι Jojoba, λάδι Argan, λάδι σταφυλιού. Μαζί με αυτά, προσθέστε μερικές σταγόνες έλαιο τεϊόδεντρου, έλαιο δεντρολίβανου και έλαιο μέντας για να ελέγξετε την παραγωγή των μικροβίων που προκαλούν ακμή. Αποθηκεύστε αυτό το έλαιο σε ένα γυάλινο μπουκάλι και εφαρμόστε το ομοιόμορφα στο πρόσωπο και το λαιμό σας κάθε βράδυ πριν πέσετε για ύπνο.


4. Σπιτικός ορός με λάδι για τους μαύρους κύκλους

Υποφέρετε από κουρασμένα, πρησμένα μάτια με μαύρους κύκλους; Το να κοιμάστε περίπου πέντε ώρες δεν είναι αρκετό για το δέρμα σας και ιδιαίτερα για το δέρμα γύρω από τα μάτια σας. Δοκιμάστε αυτό το λάδι στο σπίτι και κάντε τακτικά μασάζ στο δέρμα κάτω από τα μάτια σας για να απαλλαγείτε από τους μαύρους κύκλους και να αποκτήσετε λαμπερά και χωρίς λεπτές γραμμές μάτια.


Πώς να το φτιάξετε:


Σε ένα μπολ αναμείξτε από μισή κουταλιά της σούπας τζελ αλόης βέρα, ροδόνερο, λάδι καρύδας και αμυγδαλέλαιο. Ανακατέψτε καλά όλα τα συστατικά μέχρι να αναμειχθούν πλήρως. Βάλτε το λαδάκι σε ένα καθαρό και στεγνό μικρό γυάλινο μπουκαλάκι. Ρίξτε μερικές σταγόνες από αυτό το έλαιο γύρω από τα κουρασμένα μάτια σας με τη βοήθεια του σταγονόμετρου και κάντε απαλό μασάζ στην περιοχή με τις άκρες των δακτύλων σας κάθε βράδυ. Αφήστε το έλαιο να απορροφηθεί και να κάνει τα μαγικά του κατά τη διάρκεια της νύχτας. Ξεπλύνετε το πρωί και ξυπνήστε με αναζωογονημένα και φωτεινά μάτια.


5. Αντιοξειδωτικό λάδι προσώπου για μικτό δέρμα

Η περιποίηση της επιδερμίδας είναι ο καλύτερος τρόπος για να περιποιηθείτε τον εαυτό σας μετά από μια δύσκολη και κουραστική μέρα στη δουλειά. Και δεν μπορεί να υπάρξει τίποτα καλύτερο από έναν σπιτικό ορό ελαίου. Αυτό το έλαιο είναι ιδανικό για όλους τους τύπους δέρματος, ειδικά για τα μικτά δέρματα, λόγω των εξισορροπητικών ιδιοτήτων του Jojoba. Όταν το έλαιο Jojoba αναμειγνύεται με λίγες σταγόνες αμυγδαλέλαιο τα οφέλη διπλασιάζονται. Το αμυγδαλέλαιο είναι πιο γνωστό για την ικανότητά του να καταπραΰνει, να μαλακώνει και να αναπλάθει το δέρμα.


Πώς να το φτιάξετε;


Πάρτε ένα μπολ και αναμείξτε από μία κουταλιά αμυγδαλέλαιο, έλαιο Jojoba, έλαιο βιταμίνης Ε, λίγες σταγόνες λεμονόχορτο και δεντρολίβανο. Μεταφέρετε αυτό το μείγμα ελαίων σε ένα γυάλινο μπουκάλι και χρησιμοποιήστε το κάθε βράδυ. Κάντε καλό μασάζ για καλύτερα αποτελέσματα.


Μη διστάσετε να δημοσιεύσετε τις σκέψεις σας ή τις δικές σας σπιτικές συνταγές λαδιών προσώπου στα σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη