Οι καλύτεροι τρόποι για να ενισχύσετε το σήμα Wifi σας δωρεάν.

τρόποι για να ενισχύσετε το σήμα Wifi σας

 


Εάν χρησιμοποιείτε τις μέγιστες ταχύτητες του πακέτου σας στο διαδίκτυο, αλλά τα πράγματα εξακολουθούν να μην είναι αρκετά γρήγορα, η αναβάθμιση του πακέτου μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή. Ωστόσο, αν δοκιμάσετε τη σύνδεσή σας και δείτε ότι δεν πλησιάζετε ούτε κατά διάνοια τις ταχύτητες που μπορεί να προσφέρει το πρόγραμμά σας υπάρχουν κάποιοι τρόποι για να ενισχύσετε το σήμα wifi εντελώς δωρεάν.


Υπάρχουν επί πληρωμή λύσεις για τα προβλήματα wifi σας; Απολύτως. Μπορείτε να δώσετε περισσότερα χρήματα στον πάροχο υπηρεσιών internet ή να αγοράσετε ένα νέο και βελτιωμένο ασύρματο ρούτερ.  Φυσικά, αυτές οι μέθοδοι κοστίζουν, οπότε πρώτα θα πρέπει να δείτε αν μπορείτε να επιταχύνετε την ψηφιακή σας ζωή χωρίς να ξοδέψετε ούτε δεκάρα.

Μετακινήστε το router σε έναν ανοιχτό χώρο

Ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για την απόδοση του wifi σας είναι να μετακινήσετε το router σας σε ανοιχτό χώρο. Είναι λογικό να θέλετε να το κρύψετε κάπου που δεν θα το βλέπει κανείς, εφόσον κανείς δε θέλει να κοιτάζει ένα βαρετό κουτί που αναβοσβήνει; Όμως, η αλήθεια είναι ότι οι συσκευές θέλουν να είναι σε ανοικτό χώρο χωρίς εμπόδια.


Το router είναι υπεύθυνο για την αποστολή του σήματος wifi και αυτό το σήμα αν πέσει σε παρεμβολές δεν είναι τόσο αποτελεσματικό. Οι παρεμβολές μπορεί να προέρχονται από φυσικά στοιχεία στο σπίτι σας, όπως τοίχοι και πόρτες, ή από άλλα ηλεκτρονικά σήματα που προέρχονται από συσκευές όπως μικροκύματα και ασύρματα τηλέφωνα.


Έχοντας αυτό κατά νου, προσπαθήστε να το μετακινήσετε σε μέρος που δεν υπάρχουν τέτοιου είδους παρεμβολές. Αν μπορείτε να να το έχετε ψηλά τόσο το καλύτερο. Ως αποτέλεσμα, οι συνδεδεμένες συσκευές σας θα λαμβάνουν ισχυρότερο σήμα απ' ό,τι αν το router  ήταν κρυμμένο πίσω από τοίχους, πόρτες και φούρνους μικροκυμάτων.


Μείνετε κοντά στο ρούτερ σας

Με παρόμοιο τρόπο, προσπαθήστε να χρησιμοποιείτε τις συσκευές σας όσο το δυνατόν πιο κοντά στο router. Δεν χρειάζεται να κάθεστε ακριβώς δίπλα αλλά να είστε όσο πιο κοντά μπορείτε.


Μην τρέχετε πολλές συσκευές ταυτόχρονα στο δίκτυο

Μπορεί να έχετε συνηθίσει να κάνετε πολλά στο διαδίκτυο ταυτόχρονα, όπως να κάνετε streaming μια σειρά 4K στο Netflix, ενώ παίζετε online παιχνίδια ενώ ταυτόχρονα κατεβάζετε μια σειρά. Όλο αυτό το multitasking είναι υπέροχο, αλλά επιβαρύνει τις συνολικές ταχύτητες του διαδικτύου.


Αν θέλετε να αυξήσετε τις ταχύτητες και τις επιδόσεις wifi για κάτι συγκεκριμένο, π.χ. για να κατεβάσετε ένα αρχείο όσο το δυνατόν γρηγορότερα, δεν πρέπει να εκτελούνται παράλληλα και άλλες εργασίες υψηλής ιντερνετικής ταχύτητας.


Κλασσικά απενεργοποιήστε και ενεργοποιήστε ξανά το router.

Οι δρομολογητές ακολουθούν τους ίδιους κανόνες που ακολουθούν όλες οι ηλεκτρονικές συσκευές: Αν κάτι δεν πάει καλά, απενεργοποιήστε το αφήστε το 10 λεπτά να πάρει μια ανάσα και ενεργοποιήστε το ξανά. Αν το διαδίκτυο δεν λειτουργεί σωστά και δεν είστε σίγουροι για ποιο λόγο, το να αλλάξετε την τροφοδοσία του είναι ένας τρόπος για να επαναφέρετε τα πράγματα εκεί που πρέπει.


Χρησιμοποιήστε ένα καλύτερο DNS

Το DNS, ή Domain Name System, αναφέρεται συνήθως ως ο τηλεφωνικός κατάλογος του διαδικτύου. Όταν επισκέπτεστε έναν ιστότοπο, η συσκευή σας πραγματοποιεί αναζήτηση DNS για να επιβεβαιώσει τον ιστότοπο στον οποίο προσπαθεί να φτάσει. Ο υπολογιστής σας πρέπει να γνωρίζει τη διεύθυνση IP του ιστότοπου, όχι το όνομα. Αυτή η αναζήτηση επικοινωνεί με μια βάση δεδομένων για να δει αν η διεύθυνση IP της καταχώρησης σας είναι εγγεγραμμένη στον κατάλογο. Εάν όχι, η αναζήτηση πηγαίνει σε μια μεγαλύτερη ομάδα βάσεων δεδομένων και το τελικό αποτέλεσμα αποστέλλεται πίσω, επιτρέποντάς σας να συνδεθείτε στον ιστότοπο.


Αν δεν έχετε ξανασχοληθεί με τη ρύθμιση του διαδικτύου σας, πιθανότατα χρησιμοποιείτε το DNS του παρόχου σας, το οποίο είναι συνήθως πιο αργό από ό,τι χρειάζεται. Ευτυχώς, δεν είναι τρομερά δύσκολο να αλλάξετε σε έναν καλύτερο DNS.

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη