Ενεργοποιηση https στο blogger (Ασφαλης περιηγηση ssl)

ενεργοποιηση https στο blogger

Οπως θα εχετε προσεξει ολες οι μεγαλες ιστοσελιδες οι οποιες χρειαζεται να κανουμε συνδεση για να χρησιμοποησουμε τις υπηρεσιες τους εχουν στο link τους μπροστα μια μικρο λουκετο και το link τους ξεκιναει με https αντι του http. Αυτο σημαινει πως ειμαστε ασφαλης και μπορουμε να δωσομε τα στοιχεια μας email και κωδικους η μπορουμε να κανουμε μια συναλλαγη χωρις να φοβομαστε αν καποιος hacker παραμονευει για να κλεψει τα χρηματτα μας..

Παντα πριν κανουμε μια τετοια συναλλαγη θα πρεπει να κοιταμε το link που υπαρχει στο περιηγητη μας να ξεκιναει απο https.

https blogger

Αυτη η ρυθμιση ηρθε και στο blogger και μπορουμε να την ενεργοποιησουμε και εμεις στο δικο μας blog. θα μπορουμε να δουμε το blog μας μας μεσω https γραφωντας το μροστα απο το λινκ μας ετσι δηλαδη.
https://posftiaxnoblog.blogspot.com

Ακομη ο blogger ειναι σε ματαβατικο σταδιο αλλα σε λιγο καιρο πιστευω πως θα γινει το μονιμο και αυτο θα μας μας δωσει ενα παρα πολυ μικρο boost στην αναζητηση.

Ειναι μονο για καταληξεις blogspot και οχι για custom domain names.

για να το ενεργοποιησουμε παμε στις βασικες ρυθμισεις και στη διαθεσιμοτητα https επιλεγουμε ναι.

https στο blogger

Οπως ειπα ειναι σε ματαβατικο σταδιο ακομα και ισως δειτε καποιες παρενεργειες στο site σας ιδιαιτερα να χρησιμοποιειται πολλα gadgets. Αν παρατηρησετε κατι τετοιο τοτε επιλεξτε παλι το οχι και υπομονη μεχρι την πληρη μεταβαση σε https.

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη