Τα Windows 10 Παραβιαζουν την Ιδιωτικοτητα μας.

Απο την εγκατασταση των windows 10 υπαρχουν καποιες ρυθμισεις ενεργοποιημενες με τις οποιες συλλεγουν τα προσωπικα μας δεδομενα και τα στελνουν αυτοματα στη microsoft. Βεβαια με μερικες ρυθμισεις θα μπορεσουμε να το αποτρεψουμε αυτο.

Απο τις 29 Ιουλιου που κυκλοφορησαν τα windows ολα τα σαιτς γραφουν για το καινουριο λειτουργικο συστημα της microsoft και 24 ωρες μετα πανω απο 14 εκκατομυρια χρηστες τα κατεβασαν στο pc τους εφοσον ειναι δωρεαν για χρηστες 7 και 8/8,1. Ακομα και οι εταιριες οι οποιες ειχαν τα παλια και καλα windows xp εκαναν αναβαθμιση στο καινουριο λειτουργικο. Ομως πολλοι ειδικοι ανεφεραν πως τα καινουρια windows παραβιαζουν την ιδιωτικοτητα μας συλλεγοντας πληροφοριες για την προσωπικη μας ζωη και στελνοντας τα στη microsoft.

Το πρωτο θεμα ειναι πως τα windows 10 αντιστοιχει αυτο,ατα σε καθε χρηστη ενα μοναδικο id το οποιο χρησιμοποιει για να αναγνωριζει καθε συσκευη και να στελενει στοχευμενες διαφημισεις αναλογα με τις αναζητησεις που κανουμε.

Αλλα προβληματα με το απορρητο μας ειναι πως μπορει να βρισκει την τοποθεσια μας ανα πασα στιγμη, να αποθηκευει τα γραπτα μυνηματα που εχετε στειλει στις επαφες σας, αποθηκευει τις σημειωσεις σας ωστε να ξερει τι σχεδιαζετε μαζι με τις ακριβεις ημερομηνιες κτλ. Οπως καταλαβαινεται δεν ειναι και λιγες οι πληροφοριες που κλεβει αθελα μας. Αν θελετε να το αποτρεψετρε συνεχιστε να διαβαζετε.

Ρυθμίσεις απορρήτου στα Windows 10

Το πρωτο βημα που θα κανουμε ειναι να παμε στην εναρξη και να πατησουμε στις ρυθμισεις.

Ρυθμίσεις απορρήτου στα Windows 10


θα μας εμφανιστει το παρακατω παραθυρο και απο εκει επιλεγουμε προστασια προσωπικων


Ρυθμίσεις απορρήτου στα Windows 10


στην επομενη οθονη και στην επιλογη πανω γενικα και κατω απο τη φραση αλλαγη επιλογων προστασιας προσωπικων δεδομενων κανουμε ολες τις ρυθμισεις ανενεργες. Δειτε την εικονα να καταλαβετε.

Ρυθμίσεις απορρήτου στα Windows 10

το επομενο βημα ειναι να παμε στην καρτελα τοποθεσια και να απενεργοποιησουμε και αυτη την επιλογη. Δεν ειναι κατι απαραιτητο αλλα δεν υπαρχει πιστευω καποιος λογος να ξερει η microsoft που βρισκομαστε ετσι δεν ειναι?

Επειτα πηγαιντε στη καρτελα "φωνητικες εντολες γραφη με μελανι και πληκτρολογηση" και πατηστε στο "διακοπη τηςεξοικιωσης με εμενα" για να απενεργοποιηθει κι αυτο.

Ρυθμίσεις απορρήτου στα Windows 10


.τωρα αν θελετε να κρατησετε τα παντα απορρητα συνεχιστε να διαβαζετε για τις δυο τελευταιες ρυθμισεις που πρεπει να κανετε.

Πατηστε στη καρτελα αλλες συσκευες και απενεργοποιηστε το συγχρονισμο με αλλες συσκευες

Ρυθμίσεις απορρήτου στα Windows 10

τελος πατωντας στο βελακι πανω αριστερα πηγαινουμε στις ρυθμισεις και επιλεγουμε δυκτιο και ιντερνετ.

Ρυθμίσεις απορρήτου στα Windows 10
Ρυθμίσεις απορρήτου στα Windows 10
Στην καρτελα wifi παταμε στην επιλογη διαχειρiση ρυθμισεων wifi απενεργοποιουμε τις επιλογες που υπαρχουν.

Ρυθμίσεις απορρήτου στα Windows 10

Αυτες ειναι οι ποιο σημαντικες ρυθμισεις ασφαλειας που κατα τη γνωμη μου πρεπει να κανουμε στα windows 10. Εσεις τι πιστευετε υπαρχουν καποιες αλλς ρυθμισεις που θα πρεπει να γινουν ωστε να ειμαστε απολυτα ασφαλεις με τα προσωπικα δεδομενα μας?

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη