Η Google είναι ένα πολύ ισχυρό εργαλείο, αλλά χάνετε πολλά όταν απλά πληκτρολογείτε λέξεις σε αυτό. Βρείτε τα καλύτερα αποτελέσματα πιο γρήγορα με αυτά τα κόλπα αναζήτησης.
Είτε είστε ένας άπειρος χρήστης ή ένας έμπειρος επαγγελματίας, θα βρείτε τουλάχιστον ένα κολπάκι αναζήτησης που δε γνωρίζατε εδώ.
Ακριβής Λέξεις και Φράσεις
Ένα από τα πιο γνωστά κόλπα αναζήτησης είναι να χρησιμοποιούμε εισαγωγικά για να αναζητήσουμε μια ακριβή έκφραση. Για παράδειγμα, εκτελέστε την ακόλουθη αναζήτησης "πως φτιάχνω blog" και θα πάρετε μόνο σελίδες που περιέχουν τις συγκεκριμένες λέξεις.
Η ίδια μέθοδος λειτουργεί τώρα για αναζητήσεις με μια λέξη. Για παράδειγμα, εάν κάνετε αναζήτηση για "εξόρυξη", η Google θα παρουσιάσει τις σελίδες που περιέχουν την Ακριβή λέξη.
Τώρα αν κάνετε αναζήτηση εξόρυξη+μέταλλα χωρίς εισαγωγικά θα μας παρουσιαστούν αναρτήσεις που περιέχουν τις δυο αυτές λέξεις.
Το αρνητικό πρόσημο μας επιτρέπει να καθορίσουμε λέξεις που δεν θέλουμε να εμφανιστουν στα αποτελέσματά μας. Για παράδειγμα, αν ψάξουμε για διανομές Linux που όμως δε θέλουμε να αναφέρουν την λέξη Ubuntu, τότε πραγματοποιούμε την παρακάτω αναζήτηση.
Linux distributions -Ubuntu
Όπως βλέπετε υπάρχει ένα κενό ανάμεσα στη λέξη distributions και στο - για να πετύχει αυτό το κόλπο.
Όταν θέλετε να κάνετε μια αναζήτηση σε ένα συγκεκριμένο site για μια ανάρτηση του, αντι να ψάχνετε ολόκληρο το site για να την βρείτε γράφετε το εξής. Παράδειγμα στο δικό μου έχω μια ανάρτηση με την λέξη Ubuntu στον τίτλο της και θέλω να την βρω γράφω στη google:
site: https://posftiaxnoblog.blogspot.com ubuntu και πατάμε enter.
Ο αστερίσκος είναι ένα μπαλαντέρ που μπορεί να ταιριάξει με κάθε λέξη. Για παράδειγμα, αν θέλετε να δείτε τι εταιρίες έχει αγοράσει η Google και πόσο θα πλήρωσε, θα κάνουμε αναζήτηση:
“google purchased * for * dollars” πάντα με εισαγωγικά.
Πράξεις μέσω της google.
Μπορούμε άνετα να κάνουμε πράξεις μέσω της google αντι να ανοίγουμε την αριθμομηχανή στον υπολογιστή μας. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε παρενθέσεις και όποια αριθμητικά σύμβολα θέλουμε.
Μπορούμε ακόμα να μετατρέψουμε και μονάδες, παράδειγμα αν θέλουμε να δούμε πόσα μέτρα είναι τα 5 πόδια κάνουμε αναζήτηση με 5 feet in meters
Δυστηχως οι περισσοτερες αναζητήσεις πρεπει να γινονται με αγγλικους ορους για να εχουν επιτυχια. Ελπιζω να σας αρεσε.