Pi Network Το πρώτο Νόμισμα Που μπορείτε να κανετε mining απο το κινητό σας

Το πρώτο Νόμισμα Που μπορείτε να κανετε mine απο το κινητό σας



Τι είναι το PI;

Invitation code: gregsot
Κατεβάστο το pi network απο το playstore Κάνωντας κλικ εδώ.


Update: Μέχρι τώρα το Pi έχει 3000000 χρήστες, και η  τιμή που θα έχει όταν κυκλοφορήσει σαν κανονικό νόμισμα σύμφωνα με μεγαλα site που ασχολούνται με cryptocurrency θα είναι 1 εως 5 usd. Απο την άλλη μεριά οι developers υπολογίζουν πως θα φτάσει την αξία των 1000 ευρώ. Στο Market place της εφαρμογης το οποίο είναι ακόμα για τα πρώτα 10000 μέλη της εφαρμογής ανταλλάσουν τα Pi με αγαθά προς 10 δολλάρια το ένα.

Σε 5 με 6 μήνε πιστευω το mining rate θα πέσει στο μισό. Δλδ εκέι που κάποιος μπορεί να κάνει εξόρυξη 300 το μήνα θα πέσει στα 150 η θα μειωθθεί στο 0. Αν εχουμε 1000 τέτοια νομίσματα και έχουν αξία 10 δολλάρια το ένα θα έχει απο το πουθενά 10000 ευρώ. Μη καθυστερείτε κυρίες και κύριοι. Όπως και να έχει όποιος προλάβει να μαζέψει αρκετά νομίσματα θα βγάλει καποια χρήματα. Γιαυτο προτείνω να μην καθυστερείτε και να κατεβάσετε την εφαρμογή στο κινητό σας και να είστε ενεργοί καθημερινά.

  ΣΟΒΑΡΟ: Όσοι κατεβάσετε την εφαρμογή και μαζέψετε κάποια νομίσματα και κάποια στιγμή αποφασίσετε να τη ξαναδιαγράψετε για πολλούς και διάφορους λόγους ένας απο αυτούς γιατί νομίζετε ότι δε θα θα έχετε κέρδος κρατήστε σημειωμένους τους κωδικούς σας κάπου σε ένα ασφαλές μέρος και να κοιτάτε μια φορά το μήνα την αξία του, γιατί είναι αμαρτία να χάσετε τα χρηματά σας όσα κι αν είναι αυτά. Άν πάλι χάσετε το τηλεφωνό σας, έχοντας σημειωμένους τους κω΄δικούς σας θα μπορέσετε να περάσετε την εφαρμογή σε μια άλλη συσκευή και να μη χάσετε τα νομίσματα τα οποία έχετες ήδη μαζέψει.

 Το ότι ανακαλύψαμε ένα νόμισμα το οποίο βρίσκεται ακόμα στην πρώτη φάση είναι πάρα πολύ καλό γιατί μπορούμε να μαζέψουμε πάρα πολλά και να έχουμε περισσότερο κέρδος απο το να το ανακαλύπταμε όταν θα ήταν στα ανταλακτήρια.

Το PI Network είναι μια επαναστατική εφαρμογή του SocialChain από την ομάδα του Stanford PhD, δίνοντας την οικονομική και κοινωνική δύναμη της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτοσυχνοτήτων στα χέρια των καθημερινών ανθρώπων, επαναπροσδιορίζοντας τον πλούτο. Το όραμα της PI είναι να οικοδομήσει την πιο ολοκληρωμένη αγορά ομοτίμων στον κόσμο, που τροφοδοτείται από τον Pi, τον πιο διαδεδομένο κρυπτολογισμό στον κόσμο.

Ακόμη δεν είναι απο τα γνωστά κρυπτονομίσματα και δεν υπάρχει στα blockchain, όμως με τον καιρό αυτό θα γίνει γιατί όλο και περισσότερος κόσμος το χρησιμοποιει, μιας και ε΄ναι πολύ εύκολο. Κατεβάζοντας την εφαρμογή απο το playstore και φτιάχνοντας ένα λογαριασμό μέσω facebook ή μέσω τηλεφώνου.

Προσωπικά νομίζω πως αξίζει και με το παραπάνω να έχουμε αυτή την εφαρμογή στο κινητό μας μιας και δε κοστίζει τίποτα να την έχουμε. Δε χαλάει μπαταρία ούτε τα δεδομένα και δε χρειάζεται να το έχουμε ανοικτό διότι λειτουργεί στο παρασκήνιο. Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να μπαινουμε μια φορά κάθε 24 ώρες και να κάνουμε κλικ στο κουμπάκι που υπάρχει στο πρόγραμμα.

Βεβαια θα μου πείτε πόσο κάνει το pi; Αν το έχω στο κινητό μου και μαζέψω 1000 νομίσματα ποσα ευρώ είναι αυτα. Προς στιγμής δεν αξίζουν κάτι, όμως όταν μπει στην αγορά και κάνει το μπαμ και φτάσει ας πούμε 10 ευρώ το ένα (το εύχομαι και νομίζω πως θα γίνει) τότε θα έχουμε ένα πολύ σεβαστό ποσό στο πορτοφόλι μας. Μην ξεχνάτε και πως το bitcoin τα πρώτα 3 χρόνια του δεν είχε πάνω απο 100.000 χρήστες, όταν όμως μαθευτηκε για τα καλά τότε εκτοξεύτηκε η τιμή του.
 Αξιζει η προσπάθεια και με το παραπάνω και δε κοστίζει απολύτως τίποτα.

 Αν αποφασίσετε να το δοκιμάσετε θα σας ζητηθεί ένας κωδικός πρόσκλησης και αν θέλετε βάλτε τον δικό μου username Gregsot

FAQ.
Δήλωση αποποίησης ευθύνης #1: Το π βρίσκεται ακόμα σε στάδιο ανάπτυξης. Αυτή τη στιγμή λειτουργεί μια δοκιμαστική έκδοση (BETA) του δικτύου. Το εγχείρημα του π, βρίσκεται σε στάδιο ανάπτυξης, κάτι που σημαίνει πως υπάρχουν ακόμα ορισμένα σφάλματα που χρειάζονται διορθώσεις αλλά και λεπτομέρειες που αφορούν την τελική του διάρθρωση οι οποίες είναι ακόμα ρευστές.

 Δήλωση αποποίησης ευθύνης #2: Το π ΔΕΝ είναι εύκολο και γρήγορο χρήμα. Το π δε συνεπάγεται εύκολο και γρήγορο κέρδος. Αποτελεί ένα project με μακροπρόθεσμους στόχους, και του οποίου η επιτυχία εξαρτάται από τη συλλογική συνεισφορά των μελων του.

 Τι είναι το π; Το π είναι ένα νέο κρυπτονόμισμα σχεδιασμένο από καθημερινούς ανθρώπους και απευθυνόμενο προς καθημερινούς ανθρώπους, το οποίο μπορείς να “εξορύξεις” (“mine”), δηλαδή να αποκτήσεις, από το κινητό σου τηλέφωνο.

Μήπως είναι απάτη; Το π δεν είναι απάτη. Είναι μια αληθινή προσπάθεια από μια ομάδα αποφοίτων του πανεπιστημίου Stanford στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, με στόχο να προάγει τη γνώση και να διευκολύνει την πρόσβαση των καθημερινών ανθρώπων στα κρυπτονομίσματα.

 Πως λειτουργεί η εφαρμογή (app) Pi; Πως μπορώ να κερδίσω περισσότερα π; Η εφαρμογή σου επιτρέπει να κερδίζεις π συνεισφέροντας με απλό τρόπο στην κοινότητα. Όσο περισσότερο συνεισφέρεις, τόσα περισσότερα π κερδίζεις.

Χρειάζεται να αφήνω την εφαρμογή ανοιχτή για να παράγω π; Πόση μπαταρία ή δεδομένα (megabytes) καταναλώνει; Δεν χρειάζεται να αφήνεις ανοιχτή την εφαρμογή για να “εξορύξεις”. Το π ΔΕΝ επηρεάζει την απόδοση του κινητού σου, ΔΕΝ καταναλώνει μπαταρία και ΔΕΝ χρησιμοποιεί megabytes. Από τη στιγμή που πατάς το κουμπί με το σήμα σε σχήμα κεραυνού, μπορείς να κλείσεις την εφαρμογή ακόμα και από το background χωρίς να σταματήσει η “εξόρυξη” π.

Γιατί τα παλαιότερα μέλη παράγουν π με μεγαλύτερο ρυθμό; Με αυτόν τον τρόπο ανταμείβεται η σημαντική συνεισφορά τους στο δίκτυο σε περιόδους όπου ήταν ιδιαιτέρως αναγκαία.

 Ποιος είναι ο ρόλος του Πρεσβευτή (Ambassador); Πως συνδέονται τα κέρδη μου με την ομάδα που χτίζω (earning team); Αναλαμβάνοντας το ρόλο Ambassador κερδίζεις επιπλέον 25% μπόνους επί το βασικό ρυθμό “εξόρυξης” π για κάθε νέο μέλος που προσκαλείς στο δίκτυο.

Ποιος είναι ο ρόλος του Συνεργάτη (Contributor); Πως μπορώ να γίνω συνεργάτης; Το να γίνεις συνεργάτης σου επιτρέπει να κερδίζεις περισσότερα π, οικοδομώντας έναν “κύκλο εμπιστοσύνης” (security circle) 3-5 ατόμων.

 Τι είναι οι “κύκλοι εμπιστοσύνης” (security circles)? Οι “κύκλοι εμπιστοσύνης” αποτελούν ομάδες 3 έως 5 αξιόπιστων ατόμων που μπορούν να δημιουργηθούν από κάθε μέλος του π. Η λειτουργία τους είναι να διασφαλίζουν το νόμισμα οικοδομώντας ένα παγκόσμιο γράφημα εμπιστοσύνης (trust graph) που μπορεί να εμποδίσει τους “κακόβουλους χρήστες” από το να εκτελέσουν συναλλαγές δόλιου τύπου (απάτες).

 Ποια είναι η αξία του π; Αυτή τη στιγμή το π αξίζει περίπου 0 ευρώ/δολάρια, όπως και το Bitcoin στο ξεκίνημά του το 2008. Η αξία του π θα υποστηριχθεί από το χρόνο, την προσοχή που θα προσελκύσει, καθώς και από τα προϊόντα και υπηρεσίες που θα προσφερθούν στην πλατφόρμα του από τα μέλη του δικτύου.

Μπορώ να πραγματοποιήσω ανάληψη των π μου; Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα για τη δυνατότητα αυτή; Όχι, δεν μπορείς ακόμα να κάνεις ανάληψη των π. Θα μπορέσεις να κάνεις ανάληψη ή ανταλλαγή των π με άλλα νομίσματα κατά την Τρίτη Φάση του project, όταν το π θα λειτουργεί ως ένα πλήρως αποκεντρωμένο blockchain κρυπτονόμισμα.

 Πότε θα πάρει αξία το π; Πότε θα μπορέσω να μετατρέψω το π σε “αληθινά” χρήματα; Οι κάτοχοι του π θα μπορούν να μετατρέψουν τα νομίσματά τους σε “αληθινά” χρήματα είτε αγοράζοντας προϊόντα και υπηρεσίες στην αγορά του π είτε ανταλλάσσοντας τα π τους με ευρώ ή δολάρια.

Μπορώ να “εξορύξω” χρησιμοποιώντας πάνω από μία συσκευή; Πως παρεμποδίζει το δίκτυο ψεύτικους λογαριασμούς, bots κλπ. να κερδίζουν π; Όχι, δε μπορείς να “εξορύξεις” χρησιμοποιώντας πάνω από μία συσκευή. Το δίκτυο διέπεται από τον αυστηρό κανόνα του ενός λογαριασμού ανά άτομο, εφαρμόζοντας μια πολυδιάστατη στρατηγική για να διασφαλίσει το το π δεν “εξορύσσεται” από ψεύτικους λογαριασμούς.

Λειτουργεί η εφαρμογή και ως ηλεκτρονικό πορτοφόλι; Θα προμηθευτώ τους προσωπικούς μου κωδικούς; Θα μπορέσω στο μέλλον να τοποθετήσω τα π μου σε κάποιο ηλεκτρονικό πορτοφόλι εκτός της εφαρμογής; Ναι, το κινητό σου τηλέφωνο θα λειτουργεί ως πορτοφόλι κρυπτονομισμάτων και θα συνδέεται με το λογαριασμό σου (αριθμό τηλεφώνου/facebook).

4 Σχόλια

Νεότερη Παλαιότερη