Βελτιστοποίση Ιστοσελίδων - Τι είναι το Seo

Βελτιστοποίση Ιστοσελίδων - Τι είναι το Seo


Η βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης ή SEO είναι η πράξη αλλαγής ή βελτιστοποίησης της ιστοσελίδας σας και το περιεχόμενό της προκειμένου οι μηχανές αναζήτησης να θεωρούν ότι είναι σχετικές και χρήσιμες σε ορισμένα θέματα. Επιλέξτε τα πιο κατάλληλα θέματα μέσω της χρήσης λέξεων-κλειδιών στον ιστότοπό σας.

Όταν οι χρήστες πραγματοποιούν αναζητήσεις στις μηχανές αναζήτησης, παρουσιάζεται μια λίστα αποτελεσμάτων για τον εν λόγω όρο αναζήτησης. Αυτά τα αποτελέσματα ονομάζονται Σελίδες Αποτελεσμάτων Μηχανών Αναζήτησης (SERP) και, γενικά, οι ιστότοποι που εμφανίζονται στην κορυφή των SERPs λαμβάνουν μεγάλη επισκεψιμότητα στους ιστότοπούς τους.

Για να καθορίσουν τη θέση σας στα SERP, οι μηχανές αναζήτησης χρησιμοποιούν τους δικούς τους αλγόριθμους. Ενώ κανείς δεν ξέρει απόλυτα πως λειτουργούν οι αλγόριθμοι είναι ευρέως αποδεκτό ότι ο ιστότοπός σας πρέπει να είναι εύκολος στην πλοήγηση, δημοφιλής και σχετικός.

Η εύκολη πλοήγηση σημαίνει ότι ο ιστότοπός σας θα πρέπει να περιέχει συνδέσμους κειμένου σε κάθε σελίδα του. Εάν χρησιμοποιείτε ένα flash μενού τότε θα πρέπει να συμπεριλάβετε ένα sitemap, ώστε οι μηχανές αναζήτησης και οι επισκέπτες να μπορούν γρήγορα και εύκολα να βρουν το δρόμο τους σε όλο το δικτυακό σας τόπο.

Για να γίνει ο ιστότοπός σας δημοφιλής, πρέπει να έχετε συνδέσμους προς τον ιστότοπό σας. Ενώ οι μηχανές αναζήτησης θα προτιμούσαν να δημιουργηθούν αυτοί οι σύνδεσμοι, επειδή οι επισκέπτες στον ιστότοπό σας βρήκαν πραγματικά χρήσιμο το περιεχόμενό σας, είναι απαραίτητο να δημιουργείτε εισερχόμενους συνδέσμους μόνοι σας.
Η συνάφεια κρίνεται από το περιεχόμενό σας. Συμπεριλαμβάνοντας τις λέξεις-κλειδιά που τοποθετείτε στα metatags του ιστότοπού σας σε όλο το σώμα του περιεχομένου σας και σε ορισμένα σημεία του ιστότοπού σας, αναφέρετε στις μηχανές αναζήτησης ότι ο ιστότοπός σας περιέχει σχετικές πληροφορίες.

Συνδυάζοντας αυτούς τους παράγοντες, μπορείτε να πείσετε αποτελεσματικά τις μηχανές αναζήτησης πως αξίζει να βρίσκεστε κοντά στην κορυφή των αποτελεσμάτων. Ωστόσο, αυτό μπορεί να απαιτήσει χρόνο και πολλή προσπάθεια αν δεν καταλάβετε πλήρως τι κάνετε.

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη