Τα καλύτερα δωρεάν antivirus 2019 (και τα χειρότερα)

Το Kaspersky Free Antivirus είναι η κορυφαία επιλογή μας, αλλά το Bitdefender Antivirus Free και το Avast Free Antivirus δεν απέχουν πολύ.


Οι χρήστες των Windows χρειάζονται ένα ισχυρό πρόγραμμα προστασίας από ιούς για να αποτρέψουν τις επιθέσεις κακόβουλου λογισμικού, να διατηρήσουν τους υπολογιστές τους σε λειτουργία αποτελεσματικά και να διασφαλίσουν την ηλεκτρονική τους ταυτότητα και προσωπικές πληροφορίες.


Οι πληρωμένες σουίτες προστασίας από ιούς έχουν πολλές δυνατότητες για την προστασία των παιδιών, τη διαχείριση των κινητών συσκευών και την παρακολούθηση του τείχους προστασίας του υπολογιστή, των ενημερώσεων λογισμικού και άλλων χαρακτηριστικών. Αλλά ορισμένοι χρήστες δεν θέλουν, ή δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά, να πληρώσουν για αυτά τα επιπλέον χαρακτηριστικά οπότε επιλέγουν μια δωρεάν εφαρμογή προστασίας από ιούς.


Αξιολογήσαμε τα καλύτερα δωρεάν antivirus με βάση την προστασία από κακόβουλο λογισμικό, τον αντίκτυπο του συστήματος, την ευκολία χρήσης και χρήσιμες πρόσθετες λειτουργίες


Έτσι, ποιο δωρεάν προϊόν προστασίας από ιούς θα ήταν καλύτερο για εσάς; Από τα επτά ελεύθερα προγράμματα προστασίας από ιούς που εξετάσαμε πρόσφατα, το Kaspersky Free Antivirus φαινεται να είναι λίγο καλύτερο του Bitdefender Antivirus Free Edition. Και οι δύο προσφέρουν εξαιρετική προστασία από κακόβουλο λογισμικό χωρίς να καθυστερούν το συστημά σας.


Το Bitdefender, ωστόσο, εξακολουθεί να είναι το καλύτερο "να το εγκαταστήσετε και να το ξεχάσετε" δωρεάν επιλογή προστασίας από ιούς. Μετά την εγκατάσταση,  δεν χρειάζεται παρέμβαση του χρήστη. Αν χρειάζεστε να τοποθετήσετε λογισμικό προστασίας από ιούς στον υπολογιστή των παππούδων σας αλλά δεν έχετε χρόνο για να κάνετε σάρωση ή οτιδήποτε άλλο, ίσως είναι η τέλεια λύση.


 Τόσο τα προϊόντα της Kaspersky όσο και το Bitdefender προσφέρουν μόνο τα βασικά στοιχεία. Αν θέλετε λειτουργίες όπως ένας διαχειριστής κωδικών πρόσβασης ή ένα πλήρωςπροστατευμένο  πρόγραμμα περιήγησης, το οποίο κανονικά θα βρείτε στις πληρωμένες εφαρμογές αντιμετώπισης ιών, τότε το Avast Free Antivirus είναι για εσάς. Αλλά η προστασία του από κακόβουλα προγράμματα δεν είναι τόσο καλή όσο οι δύο πρώτες και είναι αρκετά βαρύτερο από τα προηγούμενα 2

Ποια ειναι τα καλυτερα Δωρεαν antivirus;

Kaspersky Free Antivirus

karpersky δωρεαν antivirus

 Η Kaspersky δεν διαφημίζει ότι διαθέτει ένα δωρεάν λογισμικό προστασίας από ιούς και δεν διευκολύνει την εύρεση της σελίδας λήψης. Είναι πολύ άσχημο, επειδή είναι ένα από τα καλύτερα δωρεάν προϊόντα προστασίας που έχουμε δοκιμάσει ποτέ. Στη λειτουργία του είναι αρκετά κατανοητό, με ένα ελαφρύ έως μέτριο αντίκτυπο συστήματος και με την ασυναγώνιστη προστασία κακόβουλου λογισμικού της Kaspersky.

Bitdefender Antivirus Free Edition

bitdefender δωρεαν antivirus

Όπως και το Kaspersky, το Bitdefender Antivirus Free Edition δεν προσφέρει τίποτα άλλο από τα βασικά. H προστασία από κακόβουλα προγράμματα είναι εξίσου καλή, αν και είναι λίγο πιο επιρρεπής σε ψευδώς θετικές ανιχνεύσεις κακόβουλου λογισμικού. Οι σαρώσεις του είναι ελαφρύτερες από του Kaspersky's, αλλά προσφέρει ακόμα λιγότερες επιλογές π.χ δεν μπορείτε να προγραμματίσετε μια σάρωση. Είναι μια επιλογή για οσους θέλουν ένα antivirus πάρα πολύ ελαφρύ.

Avast Free Antivirus

avast προγραμμα προστασιας ιων

Η προστασία από κακόβουλο λογισμικό στο Avast Free Antivirus είναι λίγο πιο κατωτερη απο τα προηγούμενα δύο, αλλά έχει περισσότερα πρόσθετα, συμπεριλαμβανομένου ενός διαχειριστή κωδικών πρόσβασης. Ακόμα διαθέτει το δικό του πρόγραμμα περιήγησης. Το πρόγραμμα είναι επίσης πολύ προσαρμόσιμο και προσφέρει περιορισμένη πρόσβαση στην υπηρεσία VPN της Avast. Όμως είναι αρκετά βαρύ για οποιδήποτε pc.

Microsoft Windows Defender

microsoft windows defender

 Το Windows Defender δεν θα νικήσει την Bitdefender ή την Kaspersky σε προστασία κακόβουλου λογισμικού, αλλά είναι αρκετά καλό ενώ παράλληλα προσφέρει μικρό αντίκτυπο στο σύστημα και εκπληκτικό αριθμό πρόσθετων λειτουργιών, συμπεριλαμβανομένων γονικών ελέγχων και προστασίας για όλα τα προγράμματα περιήγησης. Για πρώτη φορά, μπορούμε να προτείνουμε τη χρήση του Windows Defender ως την κύρια λύση αντιμετώπισης ιών.

AVG AntiVirus Free

avg δωρεαν προστασια απο ιους

.Το AVG antivirus μοιράζεται την ίδια μηχανή ανίχνευσης κακόβουλου λογισμικού της Avast ενώ παράλληλα έχει πολύ μικρότερο αντίκτυπο στο σύστημα. Το AVG AntiVirus Free έχει πολύ λιγότερες χρήσιμες πρόσθετες λειτουργίες από το Avast Free Antivirus. Πιστεύω ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος για να επιλέξετε το AVG από το Windows Defender.

Avira Free Antivirus

avira δωρεαν αντιβάιρους

Το Avira Free Antivirus ήταν η καλύτερη δωρεάν εφαρμογή προστασίας από ιούς πριν από λίγα χρόνια. Τώρα η προστασία κακόβουλου λογισμικού της Avira βρίσκεται κάπου στη μέση του πακέτου. Τα πολυάριθμα επιπλέον χαρακτηριστικά του είναι ως επί το πλείστον μόνο επί πληρωμής και ο αντίκτυπός του στο σύστημα είναι εξαιρετικά βαρύς.

 Panda Free Antivirus


Η προστασία από κακόβουλα προγράμματα του Panda Antivirus είναι λίγο αίνιγμα. Έχει υψηλό βαθμό προσαρμογής και ελκυστικό περιβάλλον. Δεν μας άρεσαν οι συνεχείς διαφημίσεις για άλλα προϊόντα της Panda. Ακόμα δεν θα σας ροστετέψει από την αυτόματη συλλογή δεδομένων συστήματος.

Malwarebytes Anti-Malware Free

Malwarebytes Anti-Malware Free

Το Malwarebytes δεν είναι λογισμικό προστασίας από ιούς. Είναι περισσότερο ένα εργαλείο αφαίρεσης ιών, κάνει εξαιρετική δουλειά στον καθαρισμό κακόβουλου λογισμικού που υπάρχει ήδη στο σύστημά σας. Επιπλέον, δεν παρεμβαίνει σε κανένα λογισμικό προστασίας από ιούς που έχει ήδη εγκατασταθεί. Προτείνουμε το Malwarebytes Anti-Malware Free ως συμπλήρωμα σε οποιοδήποτε πρόγραμμα προστασίας από ιούς.