Τι καινουριο φερνει η νεα εκδοση των Windows Creator Update.

Τα windows 10 creators update με κωδικη ονομασια Redstone 2 ξεκινησαν να ειναι διαθεσιμα απο χθες 11-04-2017 για αναβαθμιση. Οπως ολες οι εκδοσεις των windows 10 ειναι και αυτη δωρεαν και διαθετει διαφορες νεες λειτουργιες. Δεν υπαρχει λογος ομως να βιαστουμε να αναβαθμισουμε απο μονοι μας αφου σε λιγο καιρο θα ειναι διαθεσιμη σε ολους μεσω του windows update.


    Υποστηριξη 3d απο διαφορες εφαρμογες


    Η microsoft κανει ενα μεγαλο βημα με την τεχνολογια 3d αλλωστε ειναι και η εταιρια που αγορασε το minecraft. Ενα καινουριο προγραμμα ζωγραφικης ειναι ενσωματωμενο που μας επιτρεπει να φτιαξουμε 3d μοντελα τα οποια μπορουμε να δουμε πως θα ηταν στον πραγματικα με την εφαρμογη προεπισκοπισης.

    νεα εκδοση των Windows Creator Update.


    Ακομα ο νεος περιηγητης Edge υποτηριζει 3d, ετσι μπορουμε να ανεβασουμε και να κατεβασομε τα 3d μοντελα συμπεριλαμβανομενων και εκεινων του Minecraft και του Scetch Up. Μπορουμε επισης να εκτυπωσουμε εκεινα τα μοντελα μεσω ενος εκτυπωτη 3d και να φερουμε τις δημιουργιες μας στο πραγματικο κοσμο.

    Ακομη το Power Point υποστηριζει κι αυτο 3d μοντελα τα οποια μπορουν να ενσωματωθουν σε παρουσιασεις. Με τις επομενες ενημερωσεις το 3d περιεχομενο θα υποστηριζεται και απο τις εφαρμογες του Office οπως ειναι το Word και το Excel.

    Υποστηριξη εικονικης πραγματικοτητας.

    νεα εκδοση των Windows Creator Update.



    Εικονικη πραγματικοτητα, ολογραμματα, επαυξημενη πραγματικοτητα ειναι ο νεος στοχος της Microsoft και ακουει στο ονομα Μικτη πραγματικοτητα.  Με τη νεα συσκευη Hololens της Microsoft
    μπορουμε να βλεπουμε τον πραγματικο κοσμο και να προσθετουμε δικα μας αντικειμενα διακοσμωντας τον οπως θελουμε.

    Ο microsoft Edge υποστηριζει την εικονικη πραγματικοτητα επιτρεποντας στα websites να παρουσιασουν εμπειριες εικονικης πραγματικοτητας.

    Νεες ρυθμισεις οθονης (Night Light) Νυχτερινος φωτισμος


    Οι νεες ρυθμισεις οθονης των windows 10 επιτρεπουν να κανουμε τη θερμοκρασιας της οθονης θερμοτερη. Ρυθμιζοντας το Blue Light τα ματια μας θα ειναι πιο ξεκουραστα και ο υπνος θα ειναι πιο ευκολος μετα τη χρηση του υπολογιστη.

    νεα εκδοση των Windows Creator Update.



    Για να το ενεργοποιησετε επισκεφτειτε τις ρυθμισεις οθονης - Νυχτεριιος φωτισμος και ρυθμιστε τη θερμοκρασια οπως θελετε. Μπορειτε βεβαια να ρυθμισετε τις ωρες τις οποιες θα ειναι ανοιχτος ο νυχτερινος φωτισμος..

    Λειτουργια παιχνιδιου στα Windows 10


    H Microsoft υποστηριζει πως η νεα αυτη λειτουργια παιχνιδιου θα βελτιωσει την αποδοση των παιχνιδιων τα οποια ειναι απο το microsoft store και το xbox κατα πολυ. Θα υπαρχει ομως και καποια μικρη βελτιωση και στα αλλα παιχνιδια των windows.

    Σιγουρα σε αυτο το σημειο θα πρεπει να γινουν μερικα πειραματα ωστε να δουμε αν αυτη η νεα λειτουργια παιχνιδιου βελτιωνει την αποδοση των παιχνιδιων εκτος microsoft store και xbox.

    νεα εκδοση των Windows Creator Update.


    Για να την ενεργοποιησετε πατηστε το πληκτρο των Windows ταυτοχρονα με το G την στιγμη που παιζετε καποιο παχνιδι για να εμφανιστει η μπαρα των παιχνιδιων καντε κλικ στις ρυθμισεις και 
    τικαρετε στο χρηση τηςλειτουργιας παιχνιδιου γι'αυτο το παιχνιδι.


    Ζωντανη μεταδοση παιχνιδιων στα Windows 10

    νεα εκδοση των Windows Creator Update.


    H εφαρμογη καταγραφης βιντεο παινιδιων των windows 10 αποκτα μια καινουρια λειτουργια την λειτουργια broadcasting. Με αυτη τη λειτουργια μπορουμε να κανουμε live μεταδοση του παιχνιδιου που παιζουμε στο xbox live.

    Εκτος απο τις παραπανω λειτουργιες η Microsoft προσπαθει να εδοδιασει τα windows με το συστημα ηχου Dolby Atmos χωρις ομως να χρειαζεται συμβατη συσκευη Atmos.

    Τα παιχνιδια που θα κατεβαζουμε απο το store θα περιεχουν και ενσωματωμενους οδηγους οθονης που χρειαζονται ωστε να τρεχουν ομαλα στο συστημα μας.

    Αλλαγες στον Microsoft Edge


    Ο Edge ερχεται με μια καινουρια λειτουργια αυτη της προεπισκοπισης καρτελων  κανωντας κλικ στο βελακι διπλα απο τις καρτελες μας εμφανιζονται ακριβως απο πανω σε προεπισκοπηση. Περνωντας το βελακι πανω απο τις καρτελες μας δειχνει την σελιδα που βρισκομαστε για καλυτερη πλοηγηση.

    νεα εκδοση των Windows Creator Update.



    Δυο καινουριες επιλογες που προστεθηκαν ακομη ειναι η λιστα αναγνωσης που μπορουμε να αποθηκευσουμε καποιο αρθρο για μελλοντικη αναγνωση και η επιλογη διααμοιρασμου καποιας ιστοσελιδας μεσω email δεν υπηρχε πριν.

    Η εμπειρια ληψεων εχει βελτιωθει σημαντικα καθως μπορουμε να εχουμε ενα αρχειο να κατεβαινει χωρις ομως να εχουμε επιλεξει που θα αποθηκευτει. 

    Η συμπιεση Brotli που υποστηριζει κανει καλυτερη συμπιεση - αποσυμπιεση δεδομενων που σημαινει μεγαλυτερες ταχυτητες, αρα και οι ιστοσελιδες θα μπορουν να φορτωνουν γρηγοροτερα.


    Περισσοτερος ελεγχος στο Windows Update


    Τωρα μπορουμε να κανουμε παυση των ενημερωσεων για πανω απο 35 ημερες. Μπορειτε να βρειτε αυτην την επιλογη στις ρυθμισεις - ενημερωση και ασφαλεια - windows update - επιλογες γι προχωρημενους - παυση ενημερωσεων. Δυστηχως αυτη επιλογη δεν ειναι διαθεσιμη για τους χρηστες των HOME εκδοσεων. 

    Αλλαγες και στην προστασια προσωπικων δεδομενων



    Μια απο τις πιο μεγαλες αλλαγες ειναι και η προστασια προσωπικων δεδομενων. Στις προηγουμενες εκδοσεις η Microsoft ειχε σαν επιλογη την express εγκατασταση των windows, χωρις να δινει την ευκαιρια να επιλεξουμε,  ενω τωρα υπαρχει μια σελιδα επιλογης απορρητου που σε αφηνει να κανεις τις επιλογες σου.

    νεα εκδοση των Windows Creator Update.

    Οι αλλαγες στο Microsoft Store 

    Τα καινουρια θεματα για τα windows 10 τα οποια μπορουν να αλλαξουν την επιφανεια εργασιας του υπολογιστη σας με ενα κλικ, και η προσθηκη ηλεκτρονικων βιβλιων με πληρωμη και δωρεαν τα οποια μπορουν να διαβαστουν και μεσω του Edge ειναι οι κυριοτερες αλλαγες στο Microsoft Store.

    νεα εκδοση των Windows Creator Update.


    Πολλες περισσοτερες αλλαγες θα γινουν με την επομενη ενημερωση με κωδικο ονομα Redstone 3 η οποια θα ειναι διαθεσιμη στα τελη του 2017, οποτε υπομονη μεχρι τοτε!!

    Δημοσίευση σχολίου

    Νεότερη Παλαιότερη