Βαζουμε META TAGS στο Blog για Καλυτερο SEO

Θελετε να δωσετε μια ωθηση στο blog σας και να εχετε καλυτερες θεσεις στην αναζητηση; Τοτε σιγουρα πρεπει να ξεκινησετε να χρησιμοποιειται τα meta tags, μετα - ετικετες στα Ελληνικα.

META TAGS  στο Blog


Τι ειναι τα Meta Tags

Τα meta tags ειναι HTML κωδικοι οι οποιοι μπαινουν αναμεσα στο ανοιχτο και κλειστο head tag του ιστολογιου μας. Βοηθουν τις μηχανες αναζητησης να καταλαβουν το θεμα του ιστολογιου μας ή του αρθρου μας. Ωστοσο μπορουν  να εχουν καταστροφικες συνεπειες αν δε χρησιμοποιηθουν σωστα.

Αν και δεν εχει αποφασιστει ποιες ειναι αυτες οι οποιες μπορουν να βοηθησουν στο seo, σιγουρα η ακολουθη βοηθαει. Ειναι η μετα ετικετα περιγραφης του αρθρου και ολοκληρου του blog.
   Ειναι πολυ σημανικη γιατι μπορουμε να περιγραψουμε στη Google το θεμα του αρθρου μας, βαζωντας μεσα τις καλυτερες λεξεις κλειδια μας.

<meta content='εδω οι λεξεις κλειδια' name='description'/>
Καποτε οι μηχανες αναζητησης χρησιμοποιουσαν και το keyword meta tag. Τωρα ομως ειναι επιβεβαιωμενο πως περισσοτερο κακο θα μπορουσε να κανει παρα καλο.


Δες κι αυτό

Πως να βαλουμε meta tags στο blog μας; 


Εδω ο blogger το εχει κανει πολυ ευκολο για εμας και μπορουμε να τις εφαρμοσουμε πολυ γρηγορα σε καθε αναρτηση μας.

Πρωτα πρωτα πρεπει να τις ενεργοποιησουμε μεσα απο τον πινακα ελεγχου του blogger. Παμε λοιπον πινακα ελεγχου - ρυθμισεις - προτιμησεις αναζητησης και πανω πανω γραφει μετα ετικετες - Περιγραφη. 

META TAGS  στο Blog


Κανουμε λοιπον κλικ στο επεξεργασια και στην Ενεργοποίηση περιγραφών αναζήτησης; επιλεγουμε το ναι. Στο κουτακι που μας εμφανιζεται γραφουμε μια μικρη περιγραφη για το blog μας και παταμε στο αποθηκευση αλλαγων.

META TAGS  στο Blog


Ετσι δωσαμε περιγραφη στο blog μας και τωρα μπορουμε και στα αρθρα μας.

Περιγραφη σε καθε αρθρο ξεχωριστα


Αφου ενεργοποιησαμε τις περιγραφες τωρα μπορουμε να προσθεσουμε και μετα - περιγραφες σε καθε αρθρο που γραφουμε.
Δεξια απο τον κειμενογραφο του blogger εει εμφανιστει μια νεα επιλογη, η περιγραφη αναζητησης. Αν κανουμε κλικ εκει τοτε μας εμφανιζεται ενα μικρο κουτακι στο οποιο μπορουμε να περιγραψουμε το αρθρο μας.
 Εκει πρεπει να γραψουμε τις καλυτερες λεξεις κλειδια μας.

Μπορουμε να βαλουμε κι αυτες τις μετα ετικετες κατω απο το  <head> στο θεμα μας. Καλο ειναι να υπαρχουν αν δεν τις εχουμε

<meta content='text/html; charset=utf-8' http-equiv='Content-Type'/>
<meta content='el-gr, en-us' http-equiv='content-language'/>
<meta content='Greece' name='geo.country'/>
<meta content='Greece' name='geo.placename'/>

Εχουμε επιτυχως προσθεσει το κυριοτερο meta tag στο ιστολογιο μας και στα αρθρα μας ξεχωριστα.


3 Σχόλια

Νεότερη Παλαιότερη