Alexa rank τι ειναι και πως το κατεβαζουμε.

Alexa rank τι ειναι και πως το κατεβαζουμε.


H Alexa.com ειναι μια θυγατρικη εταιρια της Amazon.com η οποια μετραει την επισκεψιμοτητα απο ενα site και τα κατατασει αναλογως. Συμφωνα με την Alexa ο αλγοριθμος μετραει ποσοι απο τους επισκεπτες που επισκεπτονται ενα σηγκεκριμενο site εχουν εγκατεστημενη την toolbar της. Αν καποιος επισκεφτει πολλες φορες σε μια μερα ενα site τοτε η alexa το υπολογιζει σαν μια φορα. Αντιθετα με το page rank το οποιο πρεπει να ειναι υψηλο, οσο χαμηλοτερο Alexa rank εχουμε τοσο καλυτερα.

Ειναι σημαντικο να εχουμε χαμηλο Alexa rank;


Αν καποιος θελει να βγαλει χρηματα απο ενα site τοτε ναι πρεπει να ειναι χαμηλο. Σκεφτειτε πως καποιος που θελει να διαφημιστει θα παει σε ενα site η blog που εχει αρκετη επισκεψημοτητα. Πως θα μπορεσει να βρει περιπου ποση επισκεψημοτητα εχει ενα site; Κοιτωντας βεβαια το Alexa rank του. Οσο πιο χαμηλο ειναι τοσο καλυτερα γι'αυτον γιατι θα δει περισσοτερος κοσμος την διαφημιση του.

Αν θελουμε να πουλησουμε την ιστοσελιδα μας τοτε το Alexa rank μας πρεπει να ειναι χαμηλο που σημαινει πολους επισκεπτες. Κανεις δε θα αγορασει ενα site χωρις επισκεπτες.

Πως μπορουμε να ριξουμε το alexa rank;

Φυσικα με σωστη προωθηση του blog στα social media και οπου αλλου μπορουμε ωστε να αυξησουμε τους επισκεπτες μας.

Αλλοι τροποι

Μπορουμε να κατεβασουμε την Alexa toolbar και να την εγκαταστησουμε ωστε να μετρουνται και οι δικες μας επισκεψεις στο site μας.

Καποιοι λενε πως εγκαθιστωντας το widget της alexa στο site μας βοηθαει στο να πεσει το alexa rank μας.

Για να βαλουμε το widget της alexa στο ιστολογιο μας αντιγραφουμε εναν απο τους παρακατω κωδικους και τον βαζουμ σα gadget οπου θελουμε να εμφανιζεται,αλλαζοντας τα κοκκινα γραμματα με το δικο σας σαιτ.

Alexa rank τι ειναι και πως το κατεβαζουμε.

<a href="https://www.alexa.com/siteinfo/το σαιτ σας"><script type="text/javascript" src="http://xslt.alexa.com/site_stats/js/t/a?url=το σαιτ σας"></script></a>
Και το δευτερο που εκτος απο την καταταξη μας δειχνει και τα backlinks που εχει μετρησει η alexa.

Alexa rank τι ειναι και πως το κατεβαζουμε.

<a href="http://www.alexa.com/siteinfo/το σαιτ σας"><script type="text/javascript" src="http://xslt.alexa.com/site_stats/js/s/a?url=το σαιτ σας"></script></a>
Για να δουμε τα δικα μας στατιστικα παμε στο Alexa.com και γραφουμε το link του site μας. Για αρχη μπορει να μην δειξει τιποτα αλλα μετα απο μερικες μερες θα εμφανισει την καταταξη μας, απο που ερχονται οι επισκεπτες μας και καποιες λεξεις κλειδια που πληκτρολογησαν για να βρεθουν σε αυτο.


Γνωριζετε εσεις τροπους για να μπορεσουμε να μειωσουμε το Alexa rank μας;;




Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη