Προωθηση ιστοσελιδας στις μηχανες αναζητησης ολα τα μυστικα

Προωθηση ιστοσελιδας στις μηχανες αναζητησης
Προωθηση ιστοσελιδας


Αν η ιστοσελιδα σας δε βρισκεται στις πρωτες 3 σελιδες της google τοτε κανενας δε θα ξερει πως υπαρχεi εκτος και αν το προωθειτε μεσα απο τα social networks. Το παρων αρθρο εχει σχεση με την προωθηση ιστοσελιδας στη google και στις αλλες μηχανες αναζητησης με μυστικα τα οποια εχω μαθει στα 6 χρονια που ασχολουμαι με τις ιστοσελιδες.

 Αρθρα


Τονιζω παλι πως το νουμερο 1 για να εμφανιζομαστε υψηλα στις μηχανες αναζητησης ειναι το περιεχομενο μας. Πρεπει να ειναι αυθεντικο και να μην υπαρχει αλλου στο ιντερνετ. Οι μηχανες αναζητησης χρησιμοποιουν διαφορα προγραμματα (spiders η crawlers) τα οποια εξερευνουν ενα website και βλεπουν τις λεξεις κλειδια που υπαρχουν μεσα σε αυτο για να το προβαλουν στην αναζητηση. Αν το site σας εσει 10 σελιδες και ενος ανταγωνιστη εχει 100 τοτε ειναι σιγουρο πως το site του ανταγωνιστη σας θα προβαλεται πρωτο στην αναζητηση. Αν υπαρχουν 50 site με περισσοτερο υλικο απο εσας τοτε εσεις θα βρισκεστε στην 6 σελιδα και βαλε. Θα πρεπει να δημιουργειτε αρθρα τα οποια βοηθουν τον κοσμο και ειναι ποιοτικα και οχι απλα για να λετε πως εγραψα αρθρο.

  Ενημερωστε την ιστοσελιδα σας σε τακτα χρονικα διαστηματα.


Φροντιστε να γραφεται τουλαχιστον 3 αρθρα την εβδομαδα ωστε να υπαρχει λογος για τους επισκεπτες να ερχονται στην ιστοσελιδα σας. Το ιδιο ισχυει και για τα crawlers εφοσον βλεπουν οτι η ιστοσελιδα ενημερωνεται τακτικα την επισκεπτονται συχνοτερα.


 Προσθεστε αρθρα και σε ιστοσελιδες πωλησεων.


Οταν εχετε ενα e-shop θα πρεπει να προσθετετε και σε αυτο υλικο. Παραδειγματος χαρη αν προσπαθειτε να πουλησετε ενα κινητο θα πρεπει να εχετε πληροφοριες γιαυτο οπως τεχνικα χαρακτηριστικα, πως χρησιμοποιειται και reviews απο τους επισκεπτες για το αν ειναι καλο η οχι.
Με αυτον τον τροπο οταν καποιος διαβασει την ανασκοπηση απο εναν ευχαριστημενο πελατη τοτε εχετε περισσοτερες πιθανοτητες να προσθεσετε αλλον εναν στη λιστα σας,

Μορφοποιηση κειμενου.


Πρεπει να εχετε τις καταλληλες γραματοσειρες ωστε να ειναι ευκολοδιαβαστες, τυπωσιμες για να μπορει ευκολα ο επισκεπτης να διαβασει αυτο που τον ενδιαφερει και να μειωσετε το bounce rating.
 Χρησιμοποιειστε συντομους περιγραφικους τιτλους και προσπαθειστε να υπαρχουν οι λεξεις κλειδια στην αρχη τους ωστε να ενδιαφερθει ο επισκεπτης και να ερθει στην ιστοσελιδα σας. Φροντιστε η πρωτη παραγραφος να ειναι σωστη και να δινει πληροφοριες ωστε να παραμεινει ο επισκεπτης στο site σας.


Η σημασια της πρωτης παραγραφου


Η πρωτη παραγραφος ειναι η πιο σημαντικη σε ενα αρθρο. Οι μηχανες αναζητης ελεγχουν πρωτα αυτην και προσπαθουν να βρουν λεξεις κλειδια ωστε να σας τοποθετησουν πιο ψηλα στην αναζητηση. Το ιδιο γινεται και με αυτους που διαβαζουν τα αρθρα σας. Αν εχετε τις λεξεις που τους ενδιαφερουν στην πρωτη παραγραφο τοτε θα συνεχισουν να διαβαζουν το αρθρο σας και ετσι θα μειωθει το bounc rate.

Καθε αναρτηση να αποτελειται απο πολλες λεξεις


Ενα αρθρο το οποιο αποτελειτε απο 50 λεξεις δεν βοηθαει την ιστοσελιδα ουτε τους επισκεπτες φροντιστε σε καθε αρθρο να εχετε πανω απο 200 λεξεις ωστε να ερχονται επισκεπτες και απο αλλες λεξεις εκτος απο αυτες που στοχευεται.

Χρησιμοποιηστε ομορφες εικονες


Η εικονα παιζει και αυτη ενα σημαντικο ρολο σε ενα blog. Χρησιμοποιηστε εικονες οι οποιες να τραβουν το βλεμα των επισκεπτων σας και μην ξεχνατε να τις ονομαζεται χρησιμοποιωντας alt tags. Δειτε εδω πως να το κανετε

Ονομασια blog και links


Domain


Πριν φτιαξετε μια ιστοσελιδα θα πρεπει να εχετε αγορασει ενα domain. Ειναι καλυτερα να υπαρχει και η λεξη κλειδι σε αυτο αλλα φροντιστε να ειναι μικρο για να μπορει ο επισκεπτης να το θυμαται.

Οταν αγοραζεται ενα domain φροντιστε να κανετε τις καταλληλες ενεργειες με 301 redirect ωστε να οδηγει εκει που εσεις θελετε. Παραδειγματος χαρην το www.posftaxnoblog.gr οδηγει στην ιδια ιστοσελιδα με το posftiaxnoblog.gr. Εαν δεν κανετε τις απαραιτητες ενεργειες τοτε θα υπολογιζονται σαν διαφορετικα site με το ιδιο περιεχομενο η η μια εκδοση απο τις 2 δεν θα οδηγει πουθενα. Αυτο ισχυει μονο για τα αγορασμενα domain και οχι για αυτα που τελειωνουν σε blogspot.gr Ο blogger φροντιζει να γινεται η ανακατευθηνση αυτοματα.


Links


Οταν γραφεται ενα αρθρο τοτε πριν το δημοσιευσεται προσθεστε τις λεξεις σας στo url σας.
Για να σας δωσω ενα παραδειγμα αυτη εδω η αναρτηση εχει αυτο το url.
https://posftiaxnoblog.blogspot.com/2015/04/proothisi-istoselides.html εχει τις λεξεις κλειδια μου μεσα. Αυτο βοηθαει αρκετα στην καταταξη εφοσον η μηχανη αναζητησης ψαχνει για λεξεις κλειδια και εκει. Προσπαθειστε να ειναι και αυτα οσο πιο μικρα μπορειτε και περιγραφικα. Μην χρησιμοποιειτε λεξεις 2 γραμματων γιατι δεν υπολογιζονται απο την google και απλα κανουν μεγαλυτερο το url.

Οταν δημιουργειτε backlink απο το ενα αρθρο στο αλλο τοτε να μην ξεχνατε να βαζετε την καθετο στο τελος του url γιατι αλλιως γινεται ανακατευθηνση και υπαρχει μια μικρη καθηστερηση στο φορτωμα της αναρτησης.

Μενου και διαταξη


Οταν καποιος επισκεπτεται την ιστοσελιδα σας θα πρεπει να μπορει να πλοηγηθει ανετα μεσα σε αυτη γιατι αλλιως το σιγουρο ειναι πως θα φυγει αμεσως εφοσον αυτο που θα βρουν σε εσας με δυσκολια μπορουν να το βρουν και καπου αλλου.

Πρεπει να υπαρχουνν links απο την αρχικη σας σελιδα σε ολες τις κατηγοριες σας ή στις ποιο σημαντικες απο αυτες. Το ιδιο θα πρεπει να γινεται και απο τις κατηγοριες σας προς την αρχικη σας σελιδα.
Οι σχετικες αναρτησεις πρεπει να ειναι συνδεμενες μεταξυ τους με links ωστε αν δεν βρει αυτο που ψαχνει ο επισκεπτης στη μια να μπορεσει να το βρει στην αλλη.

Φροντιστε να εχετε μια μηχανη αναζητησης μεσα στο blog σας ωστε να μπορει καποιος να κανει αναζητηση με μια λεξη κλειδι.

Καντε το προτυπο σας responsive. Αυτο σημαινει οτι πρεπει να φενεται το ιδιο απο καθε υπολογιστη. Αλλιως θα φενεται σε εναν υπολογιστη με 17αρα οθονη και αλλιως σε εναν με 15αρα που ισως χρειαζεται να μετακινηθει η οθονη προς τα δεξια ωστε να εμφανιστει και το υπολοιπο μερος του site

Δοκιμαστε να μπειτε στην ιστοσελιδα σας απο κινητα και tablet για να δειτε αν φενεται σωστα και αν χρησιμοποιειται το σωστο προτυπο για κινητα και tablet. Οι αναζητησεις απο τετοιες συσκευες εχουν αυξηθει σημαντικα τον τελευταιο καιρο και πολλοι απο αυτους που ερχονται στο blog μας ειναι μεσω κινητων.

Αποφυγετε πολυ μεγαλες σε μεγεθος mb εικονες και αρχεια flash γιατι καθυστερουν αρκετα να φορτωσουν με αποτελεσμα ενα πιο αργο site. Η ταχυτητα του site ειναι και αυτος ενας σημαντικος παραγοντας καταταξης των ιστοσελιδων απο τις μηχανες αναζητησης και βεβαιως απο τους επισκεπτες.

Μετα ετικετες


Τα meta tags χρησιμοποιουνται για να περιγραψουμε τι βρισκεται μεσα στο αρθρο μας και αυτο χρησιμοποιουν οι μηχανες αναζητησης για να προβαλουν στα αποτελεσματα. 
Η meta description tag ειναι η πιο σημαντικη ετικετα που πρεπει να υπαρχει σε μια ιστοσελιδα και πρεπει να περιγραφει τι θα διαβασει ο επισκεπτης στο αρθρο μας. Χρησιμοποιειστε τις λεξεις κλειδια σας στην αρχη τους.

Η meta keywords tag δεν ειναι σημαντικη και πολλες απο τις μηχανες αναζητησης δεν την χρησιμοποιουν. Απο την αλλη μερια δεν νομιζω πως υπαρχει καποιος λογος ωστε να μην τις χρησιμοποιουμε.

Αυτες οι περιγραφες δεν ειναι ορατες στον επισκεπτη αλλα αν θελουμε να ανακαλυψουμε τι λεξεις κλειδια χρησιμοποιει ενα site μπορουμε με δεξι κλικ και προβολη κωδικα σελιδας να τις δουμε.

Αρχειο robots txt


Οι μηχανες αναζητησης χρησιμοποιουν προγραμματα για να επισκεπτονται το site σας και να βρουν τις αναρτησεις μας. Αν εμεις δεν θελουμε να καταχωρισουμε τις ετικετες μας η τις κατηγοριες μας στην αναζητηση τοτε θα πρεπει να χρησιμοποιουμε το robots.txt για να το καταφερουμε. Οσων αναφορα το blogger προτεινω να μην επιτρεπουμε να καταχωρειται στην αναζητηση καμια απο τις ετικετες μας και την σελιδα επικοινωνιας.

Απαντησεις σε email


Η σωστος επαγγελματιας προσπαθει να ευχαριστησει τους πελατες του με τον καλυτερο δυνατο τροπο και γρηγορα. Ετσι και εμεις πρεπει να απαντουμε στα email  οσο ποιο γρηγορα μπορουμε.
Αν παλι δεχεστε αρκετα και δεν εχετε χρονο τοτε ενημερωστε τους επισκεπτες για να γνωριζουν οτι μπορει να καθυστερησετε να απαντησετε.


Οταν απαντατε στα email φροντιστε να εχετε μια υπογραφη να αναφερετε την διευθηνση του blog σας και το email σας. Ειναι και αυτος ενας δωρεαν τροπος προωθησης της ιστοσελιδας μας.

Αναφορα σε αλλα site.


Καλο ειναι που και που να αναφερετε καποια απο τα site που διαβαζετε και να τους δινεται ενα link και ισως και αυτοι ανταποδωσουν. Ειναι σημαντικο για καλυτερη καταταξη να εχουμε εισερχομενους συνδεσμους απο αλλα δημοφιλη blogs - ιστοσελιδες με καλο περιεχομενο. 

Γινεται κοινωνικοι.


Συμμετεχετε σε κοινωνικα δικτυα και σε forum η blog με παρομοιο περιεχομενο με το δικο σας και προσπαθηστε να βοηθησετε ατομα λυνοντας τους τα προβληματα. Στα forum μπορειτε να φτιαξετε την υπογραφη σας με το link σας και ολο και καποιος θα επισκεπτεται το site σας. Μην τα επισκεπτεσται μονο για προωθηση γινεται χρησιμοι και να ειστε ενεργοι αλλιως υπαρχει πιθανοτητα να σας κλεισουν το λογαριασμο.

Με την δημιουργια μιας σελιδας στο facebook μπορειτε να κρατατε ενημερους τους επισκεπτες με τα νεα αρθρα τα οποια υπαρχουν στο site σας. Το ιδιο πρεπει να κανετε και με το twiter και μην ξεχνατε να εχετε κουμπια κοινωνικης δικτυωσης σε καθε αναρτηση σας ωστε να μπορουν να μοιραζονται τις αναρτησεις σας. 

Rss feeds


Δωστε την ευκαιρια στους επισκεπτες σας να εγγραφουν στο rss feed σας με ενα email ωστε να μενουν ενημερωμενοι με τις καινουριες αναρτησεις σας. Μπορειτε ευκολα να το κανετε αυτο κανοντας ενα λογαριασμο στο feedburner της google με το οποιο μπορειτε να ελεγχετε το rss σας και οι επισκεπτες θα μπορουν να εγγραφουν σε αυτο δινοντας το email τους.

Αναλυση λεξεων κλειδιων και επισκεπτων 


Πολλες απο τις υπηρεσιες hosting προσφερουν αναλυτικα γραφηματα για τις λεξεις τις οποιες χρησιμοποιουνται ωστε να ερθουν οι εποσκεπτες στο site σας. Πιες αναρτησεις σας εχουν την περισσοτερη επισκεψιμοτητα και απο ποιες φευγουν το λεγομενο bounce rate. Οταν βρειτε απο ποιες αναρτησεις φευγουν τοτε θα μπορειτε να τις διωρθοσετε και να βαλετε ακομα περισσοτερες πληροφοριες για το συγκεκριμενο θεμα.


Χρησιμοποιηστε το Google analytics


Ενα ποιο εξειδικευμενο εργαλειο αναλυσης του ιστοτοπου σας το οποιο προσφερει οτι και οι hosting εταιρειες αλλα πολυ ποιο αναλυτικα και σε πραγματικο χρονο ποσοι επισκεπτες υπαρχουν στο site, ποια λεξη πληκτρολογησαν και σε ποια αναρτηση βρισκονται.

Google adwords keyword tool


Πρεπει να μαθετε να χρησιμοποιειται αυτο το εργαλειο ωστε να βρειτε διαφορες λεξεις τις οποιες χρησιμοπουνται περισσοτερο απο τους επισκεπτες καποιον ορο αναζητησης. 
Παραδειγμα. θελετε να γραψετε ενα αρθρο για την προωθηση ιστοσελιδας. Πηγαινετε στο adwords και πληκτρολογηστε τον ορο αυτο. Θα σας βγαλει και αλλες λεξεις κλειδια σημαντικες που θα πρεπει να περιλαμβανονται μεσα στο αρθρο σας.

Ερωτησεις και απαντησεις σε site.


Δυστηχως αυτο δεν υπαρχει στον blogger σαν plugin αλλα θα μπορουσαμε να φτιαξουμε ενα forum και να το συνδεσουμε στο ιστολογιο μας. Oσοι χρησιμοποιουν wordpress μπορουν ανετα να το ενσωματωσουν. Με αυτον τον τροπο οποιος εχει μια απορια μπορει να ανοιξει ενα νεο θεμα και να κανει την ερωτηση που θελει. Μπορει να απαντηθει απο εμας η απο αλλους επισκεπτες. Ετσι αυτες οι ερωτησεις συμπεριλαμβανονται στα αποτελεσματα της αναζητησης και χρησιμοποιουνται σαν λεξεις κλειδια. Μπορουν να μας αποφερουν σημαντικη επισκεψιμοτητα.

Δηλωση του site στις μηχανες αναζητησης 


Αν και καποια στιγμη τα crawlers θα βρουν μονα τους τις αναρτησεις σας ειναι καλο να δηλωσετε ττην ιστοσελιδα σας στις μηχανες αναζητησης βαζωντας εναν χαρτη ιστοτοπου στη google και δηλωνοντας το site σας στη yahoo και bing ωστε να εχετε και απο εκει επισκεψεις.

Προσοχη στα σπασμενα link.


Δεν ειναι καλο οταν εχουμε κανει μια αναρτηση να την διαγραφουμε η να αλλαζουμε το μονιμο συνδεσμο της, γιατι ισως ειναι ηδη καταχωρημενη στην αναζητηση ισως υπαρχουν λινκ απο αλλα website που οδηγουν σε αυτην, με αποτελεσμα να δημιουργουνται 404 errors. Βεβαια μπορουμε να τα βρουμε και να τα διωρθοσουμε μεσα απο τα webmasters tools αλλα αν ειναι παρα πολλα τοτε θα μας παρει παρα πολυ χρονο και κοπο.

Δειτε τα δυο μου αρθρα.

Δημιουργηστε μια 404 page ωστε να οδηγει τους επισκεπτες στην αρχικη σας η σε καποια αλλη αναρτηση. Ειναι πολυ καλυτερο απο μια κενη σελιδα που σιγουρα θα εγκαταλυψει ο επισκεπτης.

Τελος προσπαθηστε να γραφετε σωστα χωρις ορθογραφικα λαθη (οπως κανω εγω) με τελειες και κομμα χωρισμενα τα αρθρα σε παραγραφους ωστε να μην κουραζετε το ανθρωπινο ματι.
    Ακομα μην ξεχασετε να κοιταξετε και το αλλο μου αρθρο που αναφερω ποιο πανω για την προωθηση ιστοσελιδας θα βρειτε και εκει ενδιαφερον πραγματα

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη