Ενεργοποιηση HTTPS Και Διορθωση Σφαλματων Μεικτου Περιεχομενου Στον Blogger

Οπως ολοι ξερουμε το να κανουμε αυτη την αλλαγη και να μεταβουμε στην HTTPS εκδοση του blog μας θα μας δωσει μια μικρη ωθηση στην αναζητηση εφοσον ειναι κι αυτος ενας απο τους 200 παραγοντες καταταξης.



    Διορθωση Σφαλματων Μεικτου Περιεχομενου

    Ενεργοποίηση Ασφαλής Περιήγησης Στο Blogger


    Σε προηγούμενο άρθρο μου έδειξα πως να ενεργοποιήσουμε την ασφαλή περιήγηση SSL στο Blogger, υπάρχει όμως περίπτωση να δημιουργηθούν κάποια errors λόγω των gadget και των widget που χρησιμοποιούμε.

    Επίσης αν χρησιμοποιούμε κάποιο παλιό πρότυπο μπορεί να δημιουργηθούν σφάλματα μεικτού περιεχομένου γιατί δεν είναι σχεδιασμένο για ασφαλή περιήγηση. Ο ίδιος ο blogger μας προειδοποιεί με σχετικό μήνυμα ακριβώς πάνω από τον HTML κωδικό του προτύπου.

    Η επεξεργασία του θέματός σας έτσι ώστε να συνδυάζει HTTP και HTTPS μπορεί να επηρεάσει την ασφάλεια και την εμπειρία χρηστών στο ιστολόγιό σας κατά την προβολή του μέσω HTTPS.

    Αν γνωριζετε αγγλικα δειτε το αρθρο σχετικα με τα mix content errors

    Μη φοβάστε το παραπάνω μήνυμα δε σημαίνει απαραίτητα πως υπάρχουν errors απλά είναι προειδοποιητικό.

    Για να δούμε αν όντως έχουμε τέτοιας μορφής λάθη αρκεί να πάμε σε ένα άρθρο μας και να κοιτάξουμε την γραμμή διευθύνσεων και να δούμε αν όντως το link μας είναι σε HTTPS και έχει τη λεξούλα secure δίπλα του.¨

    Δείτε την εικόνα


    Διορθωση Σφαλματων Μεικτου Περιεχομενου


    Αν το link μας είναι έτσι τότε δε χρειάζεται να κάνουμε κάτι. Προσοχή όμως πρέπει να ελέγξουμε όλες τις αναρτήσεις μας και να δούμε αν είναι όλες ok.

    Αν όμως παρατηρήσουμε κάτι τέτοιο όπως την παρακάτω εικόνα τότε πάει να πει πως έχουμε ενεργοποιήσει την ασφαλή περιήγηση μέσα από τον πίνακα ελέγχου αλλά κατι εμποδιζει την μεταβαση.

    Διορθωση Σφαλματων Μεικτου Περιεχομενου

    Σε αυτη την περιπτωση κανουμε δεξι κλικ πανω στην ιστοσελιδα και επιλεγουμε inspect για να ανοιξουμε την κονσολα javascript. Κανουμε κλικ στη δευτερη καρτελα που γραφει console και βλεπουμε τα errors που υπαρχουν.

    Διορθωση Σφαλματων Μεικτου Περιεχομενου

    Στη παραπανω εικονα βλεπουμε πως υπαρχουν σφαλματα μεικτου περιεχομενου απο εικονες που υπαρχουν στο ιστολογιο και απο widgets οπως ειπα πιο πανω

    Βεβαια η Google θα μας παρουσιαζει σαν ασφαλες site στην αναζητηση ομως οταν ο χρηστης κανει κλικ θα βλεπει την προειδοποιση, το οποιο δεν ειναι καλο για την εμπειρια του χρηστη.

    Διορθωση Σφαλματων Μεικτου Περιεχομενου στο Blogger.

    Πρωτο Βημα που πρειπει να κανουμε ειναι να παμε στο κωδικο του προτυπου μας και με Control + F να ψαξουμε για http:// .

    Αν βρουμε καποια πρεπει να σιγουρευτουμε πως ανοιγουν σε https://.
    ειναι οτι http:// βρηκαμε να το αντικαταστησουμε με https://.

    Διoρθωση σφαλματων στα Widgets.

    Τωρα θα πρεπει να κανουμε οτι καναμε και πριν, αυτη τη φορα ομως στα widgwts. Παμε λοιπον στη διαταξη και αν εχουμε προσθεσει καποιο widget κανουμε κλικ στην επεξεργασια.

    Διορθωση Σφαλματων Μεικτου Περιεχομενου

    Οπως βλεπεται και στην εικονα υπαρχουν καποια link εικονας τα οποια ειναι σε http:// . Πρεπει και αυτα να τα αντικαταστησουμε με https:// .


    Διορθωση σφαλματων μεικτου περιεχομενου στις αναρτησεις

     Τωρα αν παμε σε μια παλια μας αναρτηση και κανουμε κλικ στην επεξεργασια και αμεσως κανουμε κλικ στο ενημερωση ο blogger θα μας αναφερει πως υπαρχει και εδω προβλημα.

    Διορθωση Σφαλματων Μεικτου Περιεχομενου

    Αυτο που χρειαζεται να κανουμε εδω ειναι να κανουμε κλικ στο Fix η στο διόρθωση (αναλογα σε τι γλωσσα εχουμε το blogger) και αυτοματα ολα τα σφαλματα μεικτου περιεχομενου θα διορθωθουν.
    Ελπιζω να μπορεσετε διορθωσετε τα ολα τα σφαλματα και να κανετε σωστα την ενεργοποιηση του https στο ιστολογιο σας.

    Δημοσίευση σχολίου

    Νεότερη Παλαιότερη